Négy év után bezár a móri Öreg Prés Étterem, szúrta ki az erről szóló posztot az fmc.hu.
A tulajdonos Volenter István és csapata a Facebookon jelentette be a hírt, aminek semmilyen előjele nem volt. Utoljára március 31-én lesznek nyitva.
2021 januárjában vettük át az étterem kulcsát és azóta együtt éltük meg veletek a gasztronómia örömeit, a közös pillanatokat, az ünnepeket, a hétköznapok apró csodáit. Az elmúlt négy év tele volt ízekkel, élményekkel, kihívásokkal, fejlődéssel és rengeteg szeretettel. Megannyi vendéget láttunk vendégül, számtalan eseménynek adtunk otthont és a legnagyobb elismerések között tarthatjuk számon a szakmai sikereinket – köztük a Michelin Guide ajánlást, amely hatalmas büszkeség számunkra
– fogalmaztak.
Hozzátették, a vendégeik nélkül mindez nem lett volna lehetséges. Megköszönték a támogatást, és a kollégáknak a szenvedélyt, elhivatottságot és a fáradhatatlan energiát, amivel azon dolgoztak, hogy az Öreg Prés több legyen, mint egy étterem.
„Bár az étterem ezen története lezárul, szeretnénk, ha az utolsó hónap nem a búcsúról, hanem az ünneplésről szólna! Márciusban számos izgalmas programmal és különleges ajánlatokkal várunk benneteket, hogy méltóképp zárjuk le ezt a számunkra fantasztikus fejezetet” – tették hozzá.
Az Öreg Prés Étteremnek több 600 vélemény alapján 4.7-es értékelése volt a Google-ben, ez is mutatja azt a magas minőséget, amit képviseltek.
A Street Kitchen korábban azt írta a vendéglátóhelyről, hogy egy hagyományos parasztépületben lett kialakítva és az étlapon is megjelentek a tradicionális, nagypolgári konyhát idéző ételek, a tálalás modern, szinte a fine dining vonalába illeszkedett. Mint írták: „az Öreg Prés rendkívül kedves és hangulatos étterem, egy nagyon szép vidéken.”
A napokban egy másik bezárásról is írtunk, a Dunántúl legendás csárdája 37 év után húzza le a rolót.