Mint megírtuk, a Dining Guide étteremkalauz 2025-ös díjait június 16-án a Várkert Bazárban adták át, ahol az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat.
Emellett számos elismerés talált gazdára, közülük a verseny történetében először – a hazai gasztronómiai életben új fejezetként – a legjobb pizzéria díjat is átadták.
Magyarországon az elmúlt években a legnépszerűbb alternatív vendéglátóhelyek a pizzériák, amelyek közül több magas minőséget képviselő hely az ország kisebb településein üzemel
– indokolták az új kategória életre hívását.
A Dining Guide idei új TOP 50-es pizzéria listáján a legjobb hazai pizzéria az encsi Anyukám Mondta Étterem lett.
A hazai pizzériák kínálata nagyon sokszínű és egyre magasabb színvonalú, elmondható, hogy a TOP pizzériáink már nemzetközi szinten is jól teljesítenek
– mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója és gasztronómiai szakértője.
Az év legjobb pizzáját tehát 2025-ben az encsi Anyukám Mondta Étterem készíti, amely elsőként nyerte el az új díjat. A vendéglátóhely számtalan elismerés birtokosa, pizzájukat nem csak az étteremben kóstolhatják meg a vendégek, mert Miskolcon főutcáján is legalább ennyire népszerű a Világbéke nevet viselő pizzázójuk.
2025 történelmi sikerrel kezdődött, hiszen világbajnok lett a magyar pizza. Korábban megírtuk, hogy a világ legkülönlegesebb pizzériájában egy vulkán a sütő.