A virsli kétségkívül az egyik leggyakrabban fogyasztott és legnépszerűbb reggeli étel Magyarországon, nem véletlenül: egyszerű, gyorsan elkészíthető, és a gyerekek, valamint a felnőttek egyaránt szeretik, ráadásul alig igényel konyhai tudást, írta a femcafe.hu.
Szinte minden háztartásban megtalálható a virsli a hűtő mélyén, arra várva, hogy hirtelen ötlettől vezérelve előkerüljön. A virsli remekül illik a főtt tojáshoz, a mustárhoz, a kenyérhez, de sokan szeretik magában is, egy kis tormával vagy majonézzel.
Sokan ezzel rontják el a főzést
Mivel ezt az élelmiszert már eleve hőkezelt formában árusítják, ezért sokan hajlamosak arra, hogy a főzési folyamatot „túltolják”. A legtöbben forrásban lévő vízbe dobják, majd percekig zubogtatják, mondván így biztos jól átfő, míg mások mikróban vagy serpenyőben „sütik” meg, ami még extrémebb módszer, hiszen gyakran kiszáradt, repedezett végeredményt kapunk. Pedig az igazság az, hogy a virsli valójában nem igényel főzést, legalábbis nem úgy, ahogy azt a legtöbben teszik. A túlforralt vagy túl sokáig hőkezelt virsli elveszíti ízét, levet ereszt, kiszárad vagy szétreped, és pont azt az élvezetet veszítjük el ezáltal, amiért annyira szeretjük.



Mint azt megosztottuk, van pár egyszerű trükk, amit, ha betartunk kész is van a tökéletes főtt kukorica. Valamint az is elárultuk, hogyan lesz tökéletes a pörkölt, amihez csak pár egyszerű dolgot kell betartanunk.

