Otthon készült

Hiába a lejárati idő, ezek az élelmiszerek előtte megromolhatnak

getty images
getty images
Megmutatjuk, mely élelmiszerekre kell fokozottan odafigyelni.

Sokan megnyugszunk, ha egy élelmiszer lejárati ideje hónapokkal előre mutat, ám ez nem garancia arra, hogy addig valóban friss marad. A hőmérséklet, a páratartalom és a csomagolás minősége mind felgyorsíthatják a romlást és felülírhatják a lejárati időt, írta a Magyar Nemzet.

A „minőségét megőrzi” dátum sok vásárló számára a szavatosság végső határát jelenti

Valójában ez inkább garancia arra, hogy a gyártó addig biztosan vállalja a minőség megőrzését. A tényleges frissességet viszont rengeteg tényező befolyásolja: a tárolási körülmények, a hőmérséklet-ingadozás, a páratartalom, sőt még az is, hányszor nyitjuk ki az adott csomagot.

Az alábbi galériában sorba vesszük azokat az élelmiszereket, amelyekre érdemes különösen figyelni, és megosztjuk azt is, hogyan tároljuk őket.

7 fotó

Mint arról beszámoltunk, szakértő tisztázta, hogy ártalmas-e az egészségre a lefagyasztott kenyér, valamint azt is megosztottuk, hogy nem javasolt megenni a csirke ezen testrészeit.

Kapcsolódó
Ezeket élelmiszereket a hűtőben kellene tárolni, de miért nem ezt tesszük?
Nemcsak pénz, de élelmiszert is spórolhatunk vele.
Olvasói sztorik