Virágzó vidékünk

Szilvapálinkát töltenek a csokiba Aranyosmeggyesen

Az erdélyi találmány koprodukció: egy csokoládégyár és egy alkohol előállító üzem közös terméke.

Tájjellegű, a nemzetközi piac érdeklődésére is számot tartó édességet, szilvapálinkával töltött csokoládét gyártanak a Szatmár megyei Aranyosmeggyesen – írta a kronika.ro.

A csoki és alkohol kombinációját a franciák régen feltalálták: konyakos meggyes különlegességük világszerte kedvelt, sok helyen pedig népszerű a rummal töltött nyalánkság is.

csoki2

Az erdélyi Aranyosmeggyesen több mint száz éve különleges, titkos recept szerint főzik a hagyományos, Európa-szerte ismert párlatot szilvából. Az ital Szatmár megye egyik leghíresebb terméke.

Minőségi pálinka, szilvából nyert koncentrátum és méz alkotja a nem szokványos likőrt. Az a legtermészetesebb, hogy szilvapálinkát is tartalmaz a pralinénk, hiszen csakis ez illik a mi vidékünkhöz – nyilatkozták a csokigyár illetékesei.

A pralinét egyelőre csak szatmári boltokban árusítják, de a gyártók szándékai szerint hamarosan egész Romániában kapható lesz. Várhatóan a szilvapálinkával töltött csoki külföldi megjelenésére sem kell sokat várni, hiszen több országból, így például Japánból is érdeklődtek már a termék iránt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik