Virágzó vidékünk

Föld alatti világ a főváros alatt

Március a barlangok hónapja sok érdekes programmal országszerte.

A magyarországi nemzeti parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A barlangok bemutatása fontos eszköz a sérülékeny természeti értékek megőrzésében.

Fotó: MTI - Nagy Lajos
Fotó: MTI – Nagy Lajos

A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Az Aggteleki Nemzeti Park barlangjaiban 20% és 50% kedvezmény várja az odalátogatókat, illetve március minden szombatján filmvetítéseket tartanak. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban is számos kedvezményes és színes program – barlangmese, kőzetcseppentés, kőzetkarcolás, éjszakai kalandtúra, geobotanikai túra – várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Fotó: MTI - Kálmándy Ferenc
Fotó: MTI – Kálmándy Ferenc

A Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében „Föld alatti világ a főváros alatt” címmel interaktív geológiai bemutató és tanösvény-bejárás színesíti a kínálatot, és megismerkedhetünk a barlangi mentős csapattal is. A Duna–Dráva Nemzeti Parkban remek családi programok várhatók – manótúra és egyéb érdekességek. Végül, de nem utolsó sorban a Bükki Nemzeti Parkban ősrégészeti túrákkal várják az érdeklődőket.

Fotó: MTI - Sóki Tamás
Fotó: MTI – Sóki Tamás

És persze mindezt barátságos árakon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik