Virágzó vidékünk

Újdonságokkal várják az érdeklődőket a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban

Március 12-én ismét megnyitja kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja.

Már a nyitás napján is érdemes  ellátogatni, ugyanis „Kikeleti séta az Állatparkban”címmel látványetetéssel egybekötött szakvezetéses túrát tartunk. A résztvevőket március 12-én 10.00 órára várják. A közel kétórásra tervezett program során mintegy

50 állatfaj csaknem 100 egyedét figyelhetik meg a látogatók.

A tavaszi nyitásra sok újdonsággal várják a régi és új látogatókat. Az Anna-liget egyik eldugott zugában – egy tölgyekkel, kőrisekkel és szilfákkal tarkított erdőrészletben -,egy fotóslest alakítottak ki. A félig föld alá süllyesztett les kunyhóból speciális üvegen keresztül, észrevétlenül tudják megfigyelni vagy lencsevégre kapni a közeli itatónál szomjukat oltó énekesmadarakat, karvalyokat, mókusokat, őzeket.

Az ökoturisztikai szezon kezdetére három korosztály (óvodás, kisiskolás és tizenéves) részére környezeti nevelési munkafüzeteink készültek el, mellyel az idelátogató gyermekek számára szeretnénk szakmai segítséget nyújtani a parkban látottak feldolgozásához, értelmezéséhez.

Galéria

Szintén újdonság, hogy a vakok és gyengénlátók számára részleges akadálymentesítést alakítottunk ki. Több helyen Braille-írással, tapintható térképpel ellátott információs pontokat helyeztünk ki az Állatparkban és a Látogatóközpontban. Ehhez kapcsolódik Audio Guideszolgáltatásunk is.

2016-os év halának választott compó több példánya is látható

Új interaktív, értelmező tábla sorral bővült a tavaly átadott 7 ezer literes akváriumrendszer, amelyben békés, ragadozó és adventív (behurcolt, betelepített) halfajok kaptak helyet. Az akváriumban a compó több példányát is megfigyelhetik a látogatók.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik