Virágzó vidékünk

Angliából irányítja a kibérelhető falut Megyer polgármestere

Tudatom, hogy tavaly Angliába költöztem egy időre családommal. Megyert lélekben nem hagytam el, sőt, lakóhelyemen nem hivatalos, csakis baráti “tiszteletbeli konzulátust” is üzemeltetek. Meglepően nagy érdeklődés mellett, sok barátot szerezve Magyarországnak, és szeretett falunknak, Megyernek. Előbb-utóbb ott találkozunk

– ez az üzenet fogadta a Megyer Pajta Facebook-oldalának követőit pénteken.

Megyer barátainak!Tudatom, hogy tavaly Angliába költöztem egy időre családommal. Megyert lélekben nem hagytam el, sőt,…

Közzétette: Megyer Pajta – 2016. március 18.


Pajer Kristóf
, a kibérelhető magyar falu, Megyer polgármestere immár fél éve él a szigetországban. Eredeti munkahelyének nemzetközi anyacége révén kapott munkát Angliában, ahová tavaly augusztusban költözött ki a családjával.

Ugyanakkor hiába telepedett Európa másik felére, megtartotta polgármesteri tisztségét.

A magyar választási törvény szerint – ha akarna, és megválasztanák – a portsmouthi utcánkban élő bangladesi szomszédom is lehetne helyettem polgármester Megyeren

– nyilatkozott az Origónak Pajer Kristóf, aki meglepetten tapasztalta, hogy Angliába havi, összesen 200 ezer forintnyi adót és biztosítást közel 880 ezer forintnyi fizetésből térít, míg Magyarországon ugyanezt már 360 ezer forint bruttó bér után kellene megfizetnie.

Innen, Angliából nézve azonban egy dologban azért már elértük a brit gazdasági eredményeket:a magyar államtitkári fizetés mértéke, a 15 fontos órabér már itt is kiemelkedőnek számít.

Mint az a Facebookra kitett fotón is jól látszik, Pajer Kristóf angliai lakhelyén nem hivatalos, baráti “tiszteletbeli konzulátust” is üzemeltet. Mint mondta, meglepően nagy érdeklődés mellett működik a “konzulátus”, sok barátot szerezve Magyarországnak.

Fotó: Sokszínű Vidék
Fotó: Sokszínű Vidék

Megyer 2015-ben beírta magát a turisztika képzeletbeli nagykönyvébe.

Apróhirdetésben kürtölték világgá, hogy hét végi napokra kiadó az egész falu, a bérlők közül akár ideiglenes alpolgármestert is választhatnak, s a vendégek bekapcsolódhatnak a faluszépítésbe. Lett is olyan nagy érdeklődés, hogy azóta gyakorlatilag telt ház van a picinyke településen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik