Virágzó vidékünk

Autómentes városként lehet az élet forrása Hévíz

Autóbusz állomásnak sincs helye egy gyógyfürdő szomszédságában.

Radikálisan lecsökkentenék a Hévízen áthaladó gépjárműfogalmat, a városon belüli autóközlekedést a lehető legalacsonyabb szintre szorítanák, hogy egyre jobban megfeleljenek az európai színvonalú üdülővárostól elvárható feltételeknek – írta Balatontipp.

Hévíz legújabb imázsfilmjében egyébként is az élet forrásaként népszerűsítik a várost:

A portál Papp Gáborral, a város polgármesterével készített interjút a település terveiről. Ebben a városvezető hangsúlyozta, hogy fejlesztéseiket egy fő gondolat, Hévíz közlekedési koncepciója határozza meg, melyben összegződnek céljaik.

A fő célunk, hogy Hévíz egy európai színvonalú fürdővárossá tudjon válni. Bővíteni szeretnénk a belvárosunkat, funkcióiban, lehetőségeiben egy gyógyüdülőhelynek megfelelően szeretnénk kialakítani – említette a polgármester.

Ennek érdekében az átmenő autóforgalom terhét le akarják venni a városról, a belvárosból pedig ki akarják vezetni a belső forgalmat. Az utakat, közlekedést a város minden részében ahhoz a szemlélethez szeretnék igazítani, hogy Hévíz a gyógyfürdőről, a gyógyászatról, a pihenésről szól. Ezért előnyben részesítik a természetközeli közlekedési formákat, a gyalogos, kerékpáros és a környezetbarát tömegközlekedést.

Fotó: MTI - Varga György
Fotó: MTI – Varga György

Amint Papp Gábor fogalmazott: tervet dolgoztak ki az buszpályaudvar áthelyezésére, mert azt gondolják, hogy egy napi háromszázhetvenöt autóbuszt fogadó állomásnak nincs helye egy gyógyfürdő közvetlen szomszédságában.

A teljes interjú a balatontipp.hu oldalon olvasható.

Címfotó: MTI – Lehotka László

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik