Virágzó vidékünk
Hévíz, 2011. szeptember 24.
Az Illyés Gyula Általános Iskola épülete, amely elõtt éppen elhalad a városnézõ "kisvonat".
MTI/Bizományosi: Lehotka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának és archívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Autómentes városként lehet az élet forrása Hévíz

Autóbusz állomásnak sincs helye egy gyógyfürdő szomszédságában.
Korábban a témában:

Radikálisan lecsökkentenék a Hévízen áthaladó gépjárműfogalmat, a városon belüli autóközlekedést a lehető legalacsonyabb szintre szorítanák, hogy egyre jobban megfeleljenek az európai színvonalú üdülővárostól elvárható feltételeknek – írta Balatontipp.

Hévíz legújabb imázsfilmjében egyébként is az élet forrásaként népszerűsítik a várost:

A portál Papp Gáborral, a város polgármesterével készített interjút a település terveiről. Ebben a városvezető hangsúlyozta, hogy fejlesztéseiket egy fő gondolat, Hévíz közlekedési koncepciója határozza meg, melyben összegződnek céljaik.

A fő célunk, hogy Hévíz egy európai színvonalú fürdővárossá tudjon válni. Bővíteni szeretnénk a belvárosunkat, funkcióiban, lehetőségeiben egy gyógyüdülőhelynek megfelelően szeretnénk kialakítani – említette a polgármester.

Ennek érdekében az átmenő autóforgalom terhét le akarják venni a városról, a belvárosból pedig ki akarják vezetni a belső forgalmat. Az utakat, közlekedést a város minden részében ahhoz a szemlélethez szeretnék igazítani, hogy Hévíz a gyógyfürdőről, a gyógyászatról, a pihenésről szól. Ezért előnyben részesítik a természetközeli közlekedési formákat, a gyalogos, kerékpáros és a környezetbarát tömegközlekedést.

Hévíz, 2015. augusztus 8.
Vendégek fürdenek a Hévízi-tóban a Hévízgyógyfürdõ és Szent András Reumakórházban 2015. augusztus 8-án. Gróf Festetics György kezdeményezésére 220 évvel ezelõtt, ezen a napon készült el az elsõ fürdõház a tavon.
MTI Fotó: Varga György
Fotó: MTI – Varga György

Amint Papp Gábor fogalmazott: tervet dolgoztak ki az buszpályaudvar áthelyezésére, mert azt gondolják, hogy egy napi háromszázhetvenöt autóbuszt fogadó állomásnak nincs helye egy gyógyfürdő közvetlen szomszédságában.

A teljes interjú a balatontipp.hu oldalon olvasható.

Címfotó: MTI – Lehotka László

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.