Virágzó vidékünk

Jó üzlet a strucctenyésztés a fiatal gazda szerint

Megjelentek Tiszasülyön a hatalmas madarak, tenyésztőjük bennük látja a jövőt.

Vizi Gellérték portáján húsz fiatal strucc szaladgál, de a család közeli tanyáján szaladgál még tizennégy madár – írta a szoljon.hu.

strucc1

A fiatalember mezőgazdasági technikusi végzettséget szerzett, családja őstermelő, így nem áll tőle távol az állattartás.

Megéri velük foglalkozni, nagy rájuk a kereslet és jó áron lehet értékesíteni az állatokat – mondta a lapnak Vizi Gellért. – Tenyészteni akarom őket. Egy strucctojás ára jelenleg körülbelül ezer forint, de megéri kikelteni, hiszen a kicsikért megadnak harmincezer forintot is.

A fiatal gazda természetesen már kóstolta a strucc húsát, melyet finomnak talál. A tojás is ízlik neki: édesebb a tyúktojásnál, melyből 24 darab felel meg egy struccénak, magyarán egy egész család megreggelizhet belőle.

strucc2

Könnyű őket tartani. Kiskorukban kell nagyon figyelni, hogy ne fázzanak fel. Öt hónapos koruktól viszont nyugodtan nevelhetjük a szabadban is, a téli hideg sem árt nekik – árulta el a fiatalember.

A Tiszasülyön járó turisták körében is gyakran bekéredzkednek nézelődni, de a helyi ovisok is voltak már látogatóban. A struccfarm ugyanis a falu nevezetessége lett.

Fotók: Facebook/Vizi Gellért

Olvasói sztorik