Virágzó vidékünk

400 fotós várta 48 órán át a pillanatot – Több tízezer felvételt készítettek

Harmadszor rendezték meg Közép-Európa legnagyobb outdoor fotós eseményét.

2016. június 3-5. között harmadik alkalommal rendezték meg a Medvesi Fotós Maratont, melyen több tízezer felvételt készített a program mintegy négyszáz résztvevője. A szervezők reményei szerint ezek közül ők minél többet közzétesznek majd honlapjaikon, blog- és közösségi oldalaikon – ezzel is segítve azt, hogy a táji értékekben igen gazdag Medves-vidéket minél többen megismerhessék és személyesen is kedvet kapjanak a felfedezésére.

Fotó: Babus Patrik
Fotó: Babus Patrik

Éjjel-nappal kattintottak

Közép-Európa legnagyobb outdoor fotós eseményén a szervezők 48 órán keresztül éjjel-nappal programokat biztosítottak a fotósoknak. A salgói, somoskői és füleki várak, továbbá az ajnácskői várhegy és az almágyi templom kivilágítása mindkét nap éjfélig tartott, az első vezetett túrák pedig már hajnali 4 óra előtt útnak indultak.

Fotó: Feledi Gergely
Fotó: Feledi Gergely

A Börzsönyi Nehézgyalogság jóvoltából idén is páncélos lovagok álltak őrt (vagy leginkább modellt) Salgó várában, a Defensores Együttes pedig Fülek várában várta az érdeklődőket középkori hangulatban. Az eseményt éjszakai rovarcsapdázás, asztrofotózás, szakmai bemutatók sora és kiállítás-megnyitók kísérték, éss lehetőség nyílott bemenni az István-táró több mint hatszáz méter hosszú bányajáratába. Napközben túrák indultak a Medves-fennsíkra, az Újbást feletti Mária-kápolnához és a Pogányvárra is.

Fotó: Juhász Jácint
Fotó: Juhász Jácint

Helyi közösségformálás

A Drexler Szilárd és Komka Péter ötletgazdák által megálmodott Medvesi Fotós Maraton igazi helyi közösségformáló és összekovácsoló esemény is egyben.

Fotó: Babus Patrik
Fotó: Babus Patrik

Jól jelzi ezt az, hogy péntek déltől vasárnap délutánig közel száz önkéntes segített be a lebonyolításba a regisztráció, a túravezetések, a várak kivilágítása, vagy bármilyen más, a program sikerességéhez elengedhetetlen feladat elvégzésével.

Fotó: Lászlófi Pál
Fotó: Lászlófi Pál
Fotó: Gergely Feledi-SWL
Fotó: Gergely Feledi-SWL

További fantasztikus fotók a Medvesi Fotós Maraton  facebook oldalán nézhetők meg.

Nagyjából 90 kilogrammos, ellipszis alakú, tud döntéseket hozni és alkalmas nyersanyagok, fémek kutatására, és földalatti bányák feltérképezésére is, mindezt víz alatti környezetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.