Virágzó vidékünk

Páratlanul szép helyek Tihanyban, amiket neked is látnod kell

A levendulavirágzás is óriási élmény, de más káprázat is vár Tihanyban.

Június 24- 26. között lesz a már hagyományosnak számító Levendula Fesztivál Tihanyban.

A fesztiválon nem csupán levendula, hanem kirakodóvásár, kézműves kiállítás, mesterségek megismerése, játszóház, művészeti együttesek, gyermekműsorok várják a látogatókat.  A vendégek megismerhetik a levendula különböző felhasználási lehetőségeit, feldolgozásának széles tárházát.

A fesztivál fénypontja a levendula-aratás

Itt most bárki kipróbálhatja ezt az igazán kellemes munkát is. A levendula “Szedd Magad” akció előreláthatóan 2016. június 20-án kezdődött és a virágzás függvényében a készlet erejéig tart.

Fotó: Győrffy Árpád
Fotó: Győrffy Árpád
Fotó: Győrffy Árpád
Fotó: Győrffy Árpád

IMG_4995

Ha pedig Balaton gyöngyszemén járunk, akkor érdemes körülnézni

Tihany ugyanis nem csak a Balaton, de Magyarország gyöngyszeme is, az 1960- as évek óta hazai és külföldi turisták által tömegesen látogatott hely. Vonzereje elsősorban az apátsághoz kapcsolódó történelmi és kulturális emlékek, valamint az egyedülálló természeti környezet ötvözve a Balaton kínálta felüdüléssel.

Galéria
Fotó: MTI/ Máthé Zoltán

A tavakat is látni kell

A tihanyi táj szépségében három tó játszik fontos szerepet: a Balaton, a Külső-tó és a Belső-tó.  A Belső-tó közvetlenül a falu alatt található, csaknem kerek, víztükre nyílt. A Balaton szintjénél 26 m-rel magasabban helyezkedik el. Egykor gazdag növény- és állatvilágáról volt híres, ma kedvelt horgászterület. A Külső-tó a félsziget egykori vulkánjának fő kráterében keletkezett, erősen feltöltődött, sekély tó. Gazdag állatvilága van.

IMG_4963

IMG_4962

A tihanyi ürgéket ki ne hagyjátok

Fenséges gasztronómia

Ha pedig séta közben valami gasztronómiai csodára vágytok, akkor ne hagyjátok ki a “Régi Idők Udvara Skanzen és Éttermet”. Itt nem csupán balatoni borra, házi sörre és az erdőben gyűjtött gyümölcsökből készített pálinkra, no meg házi szörpre és szódavízre, hanem a termelőktől beszerzett, vagy éppen a tulajdonos Papp-család által készített helyi alapanyagokat tartalmazó ínyenc falatokra invitálják a vendégeket.

IMG_5027

IMG_5036

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik