Virágzó vidékünk

Gyógyító energiákkal töltődik a márokföldi levendula

Az alig 50 fő lélekszámú Zalai megyei Márokföld méretéhez képest szinte hemzseg a turisztikai attrakcióktól.

Az országban egyedülálló temetkezési szokás emlékét őrzi az öreg fák lombjai közt rejtőző, sökfás temető, de megcsodálható a feltűnően magas, nyúlánk formájú, barokkos díszítésű református harangláb. A falumúzeum régi idők őrségi hangulatát idézi, a kalandpark aktív kikapcsolódást kínál, a mellette kialakított íjászpálya pedig az ősi magyar elfoglaltságot kedvelők paradicsoma.

marokfold2
Fotó: Facebook/Márokföld

A falu Tündérkertje  őshonos magyar gyümölcsfa-fajtákat őriz, a természetművészeti park pedig testnek és léleknek is megnyugvást ad.

S akkor még nem beszéltünk Márokföld gyógyító energiaparkjáról, melyet az ország egyik legerősebb energiapontjának tartanak. Állítólag az itt található magas rezgésszámú energiagóc segít a különböző betegségek gyógyításában, és lelki nyugalmat hoz annak, aki felkeresi.

Fotó: Facebook/Márokföld
Fotó: Facebook/Márokföld

Weboldalukon ezt írják: Engedje el napi gondjait, forduljon befelé, és koncentráljon a gyógyítani kívánt testrészre. Hamarosan eltűnik a feszültség és a stressz… Élvezze ezt a tiszta, üres, ám felszabadító érzést! Az ellazulást segítve gyönyörködjön a tájban, a környezetben, a növényekben. A töltődés közben felszabadulnak a blokádok és testében szabadon áramlik az energia. A meditáció során valaki új erőre kap, valaki elgyengül és álmosságot érez. De nem kell aggódnia, a szervezete tudja és jelzi, hogy Önnek mire van szüksége!

Legújabb turisztikai csalogatójuk a 6 ezer négyzetméteren létrehozott levendula ültetvény, mely jól illeszkedik az elmúlt évek fentebb említett természetközeli fejlesztéseihez. Tavaly 4 ezer tő palántát ültettek, és idén júliusban meghirdették a szedd magad levendula akciót. Azt is tervezik, hogy szárítva és feldolgozva kézműves portékaként is értékesítenék a virágot. Tapasztalatuk nincs, abban bíznak, hogy kielégítik az igényeket, és egy másodvirágzással újabb vendégeket csábítanak az Őrség e gyönyörű szegletébe.

Fotó: Facebook/Márokföld
Fotó: Facebook/Márokföld

Mert ugye ezt a levendulát energiák is táplálják, s ettől kicsit másabb lesz, mint bárhol az országban.

Címfotó: Facebook/Márokföld

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik