Virágzó vidékünk

Gyógyító energiákkal töltődik a márokföldi levendula

Vaskor István
Vaskor István

A vidék újságírója. 2016. 07. 15. 07:50

Az alig 50 fő lélekszámú Zalai megyei Márokföld méretéhez képest szinte hemzseg a turisztikai attrakcióktól.
Korábban a témában:

Az országban egyedülálló temetkezési szokás emlékét őrzi az öreg fák lombjai közt rejtőző, sökfás temető, de megcsodálható a feltűnően magas, nyúlánk formájú, barokkos díszítésű református harangláb. A falumúzeum régi idők őrségi hangulatát idézi, a kalandpark aktív kikapcsolódást kínál, a mellette kialakított íjászpálya pedig az ősi magyar elfoglaltságot kedvelők paradicsoma.

Fotó: Facebook/Márokföld

A falu Tündérkertje  őshonos magyar gyümölcsfa-fajtákat őriz, a természetművészeti park pedig testnek és léleknek is megnyugvást ad.

S akkor még nem beszéltünk Márokföld gyógyító energiaparkjáról, melyet az ország egyik legerősebb energiapontjának tartanak. Állítólag az itt található magas rezgésszámú energiagóc segít a különböző betegségek gyógyításában, és lelki nyugalmat hoz annak, aki felkeresi.

Fotó: Facebook/Márokföld

Weboldalukon ezt írják: Engedje el napi gondjait, forduljon befelé, és koncentráljon a gyógyítani kívánt testrészre. Hamarosan eltűnik a feszültség és a stressz… Élvezze ezt a tiszta, üres, ám felszabadító érzést! Az ellazulást segítve gyönyörködjön a tájban, a környezetben, a növényekben. A töltődés közben felszabadulnak a blokádok és testében szabadon áramlik az energia. A meditáció során valaki új erőre kap, valaki elgyengül és álmosságot érez. De nem kell aggódnia, a szervezete tudja és jelzi, hogy Önnek mire van szüksége!

Legújabb turisztikai csalogatójuk a 6 ezer négyzetméteren létrehozott levendula ültetvény, mely jól illeszkedik az elmúlt évek fentebb említett természetközeli fejlesztéseihez. Tavaly 4 ezer tő palántát ültettek, és idén júliusban meghirdették a szedd magad levendula akciót. Azt is tervezik, hogy szárítva és feldolgozva kézműves portékaként is értékesítenék a virágot. Tapasztalatuk nincs, abban bíznak, hogy kielégítik az igényeket, és egy másodvirágzással újabb vendégeket csábítanak az Őrség e gyönyörű szegletébe.

Fotó: Facebook/Márokföld

Mert ugye ezt a levendulát energiák is táplálják, s ettől kicsit másabb lesz, mint bárhol az országban.

Címfotó: Facebook/Márokföld

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Embargoed to 0001 Friday October 14
Undated handout photo of an illustration by Mark Burgess of Winnie-the-Pooh and Penguin, a new character who will feature in the Winnie-the-Pooh sequel The Best Bear In All The World. PRESS ASSOCIATION Photo. Issue date: Friday October 14, 2016. The sequel has been inspired by a photograph of AA Milne and his son with a toy penguin, and is being published in October to mark the 90th anniversary of Winnie-the-Pooh. See PA story ARTS POOH. Photo credit should read: Trustees of the Pooh Properties/The Shepard Trust/PA Wire
NOTE TO EDITORS: This handout photo may only be used in for editorial reporting purposes for the contemporaneous illustration of events, things or the people in the image or facts mentioned in the caption. Reuse of the picture may require further permission from the copyright holder.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.