Virágzó vidékünk

Ingyenes dinnyekóstolás országszerte – A helyszínek

Példás együttműködéssel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezése mellé állt hat kiskereskedelmi lánc, támogatva a hazai, kiváló minőségű görög- és sárgadinnye fogyasztókhoz eljuttatását, ezáltal piacot teremtve a magyar termelőknek. Az ALDI, Auchan, CBA, Lidl, METRO, és SPAR üzletekben a szezonban több alkalommal fognak magyar dinnyét kóstoltatni - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapja.

A hazai dinnye közös népszerűsítésével kapcsolatban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft.-vel (AMC) és az áruházláncok vezetőivel tartott sajtótájékoztatót július 19-én.

A kamara célja a fogyasztás ösztönzése, mint az elnök ismertette, 50-60 helyszínen lesznek kóstolók, ahol új fajtákkal is megismerkedhetnek a fogyasztók. A jelenlegi, nemzetközi viszonylatban átlagos évi 13-15 kg dinnyefogyasztás emelése feltett szándék, ami a termelésnek is új lendületet adhat.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Hiszen míg a 2000-es évek elején hazánk a világ harmadik legnagyobb görögdinnye-exportőre volt, addig mára kiszorult az első tízből, ám a magyar dinnye újra „felfutóban” van.

Lipcsey György, az AMC ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a magyar agrármarketing megújul, a június 15-től – a szaktárca égisze alatt – önállósult AMC több terméknek is szervez majd kampányokat. A magyar dinnye promóciója kapcsán részletezte, az áruházi kóstoltatás lesz a fő elem, sok tucatnyi helyszínen.

Hat Erzsébet-táborba is kerül dinnye, ahol a gyerekeket, családokat célozzák meg.

Nyár, dinnye, szeletem

– hangsúlyozta a szakember a szlogent.

NAK_dinnye-idopontok

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik