Virágzó vidékünk

Itt a magyar dinnye – A termelők napokon belül feltöltik a piacokat

Jól indult a szezon, kifogástalan a gyümölcs minősége.

Magas a magyar dinnye felvásárlási ára hétfő óta, jól indul a szezon a termesztőknek – mondta a Medi-Fruct Termelői Értékesítői Szövetkezet dinnyeértékesítéssel foglalkozó vezetője az MTI-nek.

Hétfőn jelent meg a magyar dinnye a belföldi piacon.

Fotó: MTI - Bugány János
Fotó: MTI – Bugány János

Jelenleg kifogástalan a minősége, ám a szezon végéig – amely a remények szerint az előző éveknél valamivel tovább, augusztus közepéig tart majd – még nagyban befolyásolhatja ezt az időjárás. Jelenleg nagy a hőmérsékletkülönbség a nappal és az éjszaka között, ami nem kedvez a dinnyének. Hektáronként 700-1100 mázsa dinnye jó termésnek számít, és az idén ennél jobb hozamra van kilátás.

Fotó: MTI - Bugány János
Fotó: MTI – Bugány János

A Spar Magyarország csütörtökön az MTI-vel azt közölte, hogy a hazai dinnyetermelők érdekében az első magyar dinnyetételek megjelenésekor azonnal felhagy az importtal, és kizárólag belföldi dinnyével tölti fel országos hálózatát. A görögdinnye népszerűsítésére a társaság roadshow-t is indít, több, Balaton környéki üzletében dinnyekóstolással indítja a gyümölcs szezonját.

A Lidl Magyaroszág korábban úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy július 1-jétől kizárólag magyar dinnyék érkeznek raktáraiba.

Címfotó: MTI – Rosta Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik