Virágzó vidékünk

Sorra nyitnak a szedd magad őszibarack földek

Hamarosan befejeződik a sárgabarack szezonja, ám nagy lendülettel beindul az őszibarack érése.

Az őszibarack 500 különböző fajtája miatt érési ideje jóval kitolódott, így a friss gyümölcsöt hosszabb időn át élvezhetjük. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egészen szeptember közepéig folyamatosan találkozhatunk vele a földeken – olvasható a Környezettudatos élet portálon.

őszibarack4

Ugyanitt találjuk a szedd magad őszibarack földek listáját, melyből kiderül: a Győr-Moson-Sopron megyei Csikvándon, a Polgár Kertészet területén elsőként kezdődött meg az akció. Várhatóan e hét végéig sorban nyitnak a szedd magad őszibarackosok, melyekről itt találhatók részletek.

Mielőtt útnak indulunk, célszerű érdeklődni telefonon, hogy van-e érett gyümölcs az adott kertben, illetve nyitva vannak-e az általunk kiválasztott napon. Könnyen előfordulhat, hogy előző nap leszedik az utolsó érett szemeket, de akár az időjárási viszonyok miatt is bezárhatják a kertet néhány napra.

őszibarack3

Az őszibarack kedvező hatásai az emberi szervezetre

  • Természetes antioxidáns, nagyon erős rákmegelőző hatással rendelkezik.
  • Segít a hormonszintet optimalizálni, emiatt főleg az idősödő nők számára ideális a fogyasztása.
  • Képes kiméregteleníteni, megtisztítani a szervezetet a testünkben felgyülemlett káros vegyi anyagoktól és a sugárzás okozta szennyeződésektől.
  • Vértisztító hatású és segíti a tüdőt a megfelelő működésben.
  • Az emésztőrendszerünkre is kedvezően hat.
  • Megkönnyíti a fogyást, ezzel egy időben pedig csontépítő hatása is van a benne található magnéziumnak és kalciumnak köszönhetően.
  • Az A- és C-vitamin tartalma a bőrt ellenállóbbá teszi a pattanások kifejlődésével, illetve a bőrbetegségekkel szemben. Fogyasztásával a nappal szemben is védettebbek leszünk, valamint a sérült bőr hamarabb gyógyul a fogyasztása által.

Jó szedést, bő termést kívánunk. 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik