Virágzó vidékünk

Természetesen Őrség, és éljen a talaj!

Természetközeli élményeket kínálnak a látogatóknak október 21. és 23. között.

Helyi termék és kézműves kirakodó vásár, kiállítás, koncert, táncház, filmvetítés, családi programok, műhelyfoglalkozások és előadások várják az érdeklődőket a „…természetesen, Őrség!” programjain 2016. október 21. és 23. között, az őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban.

őrség3

Az idei eseménysor vezető témája az „élő talaj”, mely köré foglalkozások és előadások is sorakoznak.

Éljen a talaj!

A lábunk alá ritkán tekintünk. Nézünk olykor a magasba, reménykedve, vagy sóhajtozva. Sokszor csak előre, szigorúan az utat kémlelve, amerre törtetünk. De hogy a talpunk alatt mi van, arról fogalmunk sincs. A föld – gondoljuk – arra való, hogy két lábbal álljunk rajta. A szilárd talaj sok mindent elhord a hátán – és nem nyílik meg! De mi van odalent? Sötét és rideg világ az. Ha valahová, akkor a föld alá biztosan nem kívánkozik az ember. Meglepő volna tapasztalni, hogy ebben a sötétben tömény élet nyüzsög, sőt, mondhatni: az élet egyik forrása ez, itt, a glóbuszon. Éltetőnk a talaj. Megérdemli hát a figyelmet, a védelmet és a méltatást, amit idei mottóként hirdettek meg: Éljen a talaj!

Természetesen a kerékpározás sem maradhat ki a természetközeli élmények sorából: Szlovénia őrségi tájait érintve indítanak családi körtúrát. A „megelevenítés” mozzanatát Sebő Ferenc előadása idézi fel a táncház mozgalom kezdeteiről, a Zala Zenekar pedig népi hangszerbemutatót is tart.

A természetes anyagokból készült portékák, helyi ízek és helyi termékek vására mellett élményszerű családi programokat kínál a TudomisénmiCSODA Egyesület, gyakorlati foglalkozásokat tart a Göcsej Természetvédelmi Alapítvány és a Gaja Környezetvédő Egyesület.

őrség1

A rendezvénysorozaton a szervezők az 1956-os forradalom és szabadságharcról is megemlékeznek.

A részletes program ITT érhető el.

Fotók: Facebook/…természetesen Őrség

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik