Virágzó vidékünk

8 magyar farm, ahol édes a pihenés

Tökéletes nyugalmat és teljes feltöltődést kínálnak a természet lágy ölén.

Mindegyikben kínálnak szállást, finom falatokat, sok programot, és abban is megegyezik ez a nyolc farm, hogy a vidék teljes nyugalmát, a teljes kikapcsolódás lehetőségét adják. Aligha kétséges, hogy bárki, bármelyikben szívesen eltöltene néhány napot.

Bakonyi Tündérfarm, Zirc

Fotó: Szelényi Károly
Fotó: Szelényi Károly

Itt valóban minden tündéri. Felnőttnek és gyereknek is ideális pihenőhely a varázslatos falusi park, a gyerekek felhőtlen jókedvvel ismerkedhetnek a lovakkal, simogathatják a nyulakat vagy kergethetik a tyúkokat. A hölgyek és urak számára kitűnő közös program a lovaglás és a quadozás, az izgalmak után a jakuzziban lazíthatnak, a nap koronája pedig egy romantikus borkóstoló lehet.

Hajdár Farm, Bázakerettye

Fotó: Facenook/Hajdár Farm
Fotó: Facebook/Hajdár Farm

Kell-e vendégcsalogatóbb hely a Zalai-dombságnál? A táj szívében, göcseji dombokkal és gyönyörű erdőkkel körülhatárolva, Bázakerettye-Báza falu legcsendesebb részén, csodálatos természeti környezetben található a farm, ahol állatok sokasága kínál látnivalót. Ha pedig akad bőséggel jószág, az itt fogyasztott szárnyas, mangalica, bárány, nyúl ételek a gasztronómia legnagyobb ínyenceit is kielégítik.

Kalandfarm, Tiszaalpár

Fotó: kalandfarm.hu
Fotó: kalandfarm.hu

Múltidézés Bács-Kiskun megye kicsiny falujában, ahol minden látogató felfedezheti a népi hagyományokat, elődeink életét. Ez egy olyan hely, ahol a lélek felüdül, az élet lelassul, az óra visszafelé jár, emlékeink életre kelnek, ahol mindig látod az eget, rád talál a végtelen csend és nyugalom. Egy hely, ahol valóban jó lenni.

Kerca Biofarm, Kercaszomor

Fotó: kerczabiofarm.hu
Fotó: kerczabiofarm.hu

A Kerca Biofarm 10 hektáros lovasbirtok az őrség legbátrabb falujában, Kercaszomoron. A páratlan panorámával rendelkező környezetben, közvetlenül az erdő mellett, a Kerca-patak partján szinte vágni lehet a csendet. A lovardában tenyésztett andalúz lovak  valóságos csodák. A vendégek kedvük szerint részt vehetnek a farm életében és az állatok ellátásában, és természetesen lovagolhatnak is.

Krisztina Farm, Felsőlajos

Fotó: Facebook/Krisztina Farm
Fotó: Facebook/Krisztina Farm

Érezte már valaha a kakastejes cipó ízét? A nagyi szilvalekvárjának varázslatos nektárját? Szippantott már nyári éjszakán a mezőt beterítő friss széna illatából? Meg tudta állítani valaha az idő múlását akár csak egy napra is, amikor a kusza gondolatai egyszerre csak elsimultak és egyszerűvé váltak? Élt már át igazi „békebeli” csendet, amelyet csak a szellő susogása, vagy a táj zümmögő varázsa hatott át? Érezte már talpa alatt futó nyári zápor után a langyos fű bársonyos simogatását? Választott már csillagot kedvesével lágy fuvallatú nyári éjszakán az izzó, pattogó fahasáb mellett? Ha szeretne ilyen pillanatot, Krisztina Farmon a helye.

Malomdűlő Farm, Pilisborosjenő

Fotó: Facebook/Malomdűlő Farm
Fotó: Facebook/Malomdűlő Farm

Eldugott kis tanya ez Pilisborosjenő külterületén, melyet a pilisi erdők, rétek és egy tó ölel közre. Kiváló bázis azoknak, akik a Dunakanyart szeretnék látni. A farm mögött található Háziréti tó kiváló szórakozást nyújt a horgászok számára. A tanya állatserege is igazi látnivaló, a korán kelő vendégek mindig segíthetnek az állatok etetésében, gondozásában.

Szalkai Farm, Pálmonostora

Fotó: Facebook/Szalkai Farm
Fotó: Facebook/Szalkai Farm

Akik az Alföldön a napfelkeltét és a napnyugtát szeretnék teljes pompájában látni, akik csendre és nyugalomra vágynak, akik a természetben szeretnének pihenni, azoknak ideálisabb pihenést nem is kínálhatna a puszta. „Térj be hozzánk fáradt vendég, mosd le a hosszú út porát. Egyél finom pecsenyét, kóstold meg e háznak borát, majd hajtsd mély álomra fejed a megvetett nyoszolyán.”

Szőlőszem Farm, Tiszaszőlős

Fotó: szoloszemfarm.hu
Fotó: szoloszemfarm.hu

Ez a farm családbarát üdülőcentrum valódi falusi vendéglátással ötvözve. A Szőlőszem Farm egyik „fő attrakciója” az 1300 négyzetméter alapterületű, termálvizes kültéri fürdő, melyet saját, negyven fokos vizet adó termálkútjukból „táplálnak”. A medence közvetlen közelében gyerekmedence,  vízesés, barlangfürdő, wellness-részleg – pezsgőfürdővel, finn és infra szaunával, masszázzsal – kényezteti a vendégeket.

Címfotó: szoloszemfarm.hu

Olvasói sztorik