Virágzó vidékünk

Városi rangra vágyik Keszthely keleti bástyája, Gyenesdiás

A jelenleg 4000 fős Gyenesdiás Zala megye 8. legnagyobb települése, egyben a zalai községek között a legnépesebb.

Gyenesdiás önkormányzata decemberi ülésén döntött a nagyközség várossá nyilvánításának indítványozásáról, melyet előtte lakossági fórumon is megvitattak, és a lakók támogatták az ötletet.

Gyenesdiást Keszthely keleti bástyájaként is emlegetik

A nagyközség a Balaton mellett kitűnő zöld turisztikai célpont, gyermekbarát település, mely egész évben programok sokaságát kínálja. Folyamatos a turisztikai kereslet – 2011 óta 35%-os vendégszám és 27 %-os vendégéjszaka szám növekedés –, magas a strandok látogatószáma – évente 170 ezer fő – és egy négycsillagos superior szálloda is a pihenni vágyók rendelkezésére áll. Termelői piaca országos hírű.

gyenesdias2

Gyenesdiás várossá nyilvánításának ügye nem mai keletű. Két éve szerepel az elképzelések között, melyet beépítettek a település 5 éves gazdasági programjába. Nem presztízsből szeretnék várossá nyilváníttatni, hanem az abból fakadó, fejlődést segítő lehetőségek miatt.

A beköltözők száma folyamatosan emelkedik, az adóerő-képesség tendenciózusan nő, jelenleg 460 bejelentett vállalkozás működik a településen, valamint egyre nagyobb a befektetői érdeklődés. Gyenesdiás várossá nyilvánítása lehetőséget nyújtana a térség egészének egyöntetű erősödéséhez – fogalmaz az önkormányzat.

Címfotó: Kovács Ferenc

Olvasói sztorik