Virágzó vidékünk

Háromra bővül a hazánkban élő jávorszarvasok száma

Csehországból hoznak két állatot.

Európai uniós forrásból több mint háromszázmillió forintból fejlesztik a szarvasi Körösvölgyi látogatóközpont- és állatparkot. Az elképzelések szerint a beruházás révén megduplázható a látogatóközpont évi 20 ezer fős látogatószáma. A munkálatokat idén nyáron kezdik és várhatóan két év alatt fejezik be – írta az MTI.

A támogatásból rendbe teszik a 22 hektáros Anna-parkot, létrehoznak egy lombkorona-sétányt, egy foglalkoztató épületet, amely erdei iskolák és nyári természetvédelmi táborok számára biztosít helyszínt és új parkolókat alakítanak ki. Körülbelül 75 millió forintból új kiállítást alakítanak ki a látogatóközpontban. Felépítenek egy nemzeti parki boltot is, ahol a nemzeti park saját feldolgozott termékeit, mézeket, sajtokat árulnak.

Emellett fejlesztik az állatparkot is, többek között ürge kifutót, nyírfajd bemutatót alakítanak ki, és Csehországból hoznak két jávorszarvast. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság adatai szerint e fajból jelenleg Magyarországon csak egyetlen példány él.

Fotók: Wikimedia Commons

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik