Virágzó vidékünk

50 felkiáltó üzenet került Salgótarján fáira

Különböző korosztályok képviseltették magukat a Környezetvédelmi világnap gerillaakcióján.

35 évvel ezelőtt, 1972. június 5-én tartották meg Stockholmban az “Ember és bioszféra” címet viselő ENSZ környezetvédelmi világkonferenciát.Az 1972. június 5-ei konferencia nagy hatással volt a környezetvédelmi politika kialakulására nemzeti szinten.  Az emberi környezettel foglalkozó konferencia ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította.

Felébreszteni az emberekben a felelősségtudatot

Rámutatni, hogy mindenki felelős a környezetéért, és magának kell tennie valamit természetes, épített, társadalmi és belső környezetünk megóvásáért.

A tudatos társadalom tagjai

  • Odafigyelnek körülöttük lévő világra, és nem csupán vigyáznak a természeti értékekre, de szebbé is teszik környezetüket.
  • Virágosítják kertjeiket, fákat ültetnek, és óvják a vizek és a levegő tisztaságát is.
  • Kirándulnak, de nem szemetelnek.
  • Szelektíven gyűjtik a szemetet.
  • Takarékoskodnak az energiával.
  • Tudatosan vásárolnak, lehetőség szerint visszaváltható csomagolású termékeket.
  • Semmivel nem károsítják a környezetet.

Élni csak harmóniában lehet a környezettel…

A fenti gondolat volt a jelmondata annak a salgótarjáni gerillaakciónak, melyet a Környezetvédelmi világnap alkalmából szervezett 2 helyi szervezet. A Salgótarjáni Információs és Tanácsadó Iroda valamint a Salgótarjáni Városik Diákönkormányzat által szervezett programon szinte minden korosztály képviseltette magát.

Galéria

50 fa – 50 felkiáltó üzenet a városközpontban

A lelkes csapat aktuális  idézetekkel, figyelemfelkeltő információkkal tűzdelt táblákkal látta el a fákat, bokrokat, melynek célja a környezetvédelem és a zöld gondolkodás népszerűsítése volt. A program nem csupán jó hangulatot teremtett, hanem valódi felkiáltójellé tette a városközpont fáit is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik