Virágzó vidékünk

Hamarosan megkezdődik a gólyák látványgyűrűzése

Az érdeklődők bekukkanthatnak a fészkekbe és fotózhatnak is.

Június közepén kezdődik meg a fehér gólyák látványgyűrűzése a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében. Idén több olyan gólyafióka-gyűrűzési akciót szervez az egyesület a közönség bevonásával, amelyeknek köszönhetően meg lehet ismerni a fehér gólyák vonulási viselkedését, repülési útvonalait és afrikai telelőterületeit – áll a szervezet közleményében.

Fotó: MTI – Komka Péter
Bearanyozza a gólyafészket a gyönyörű naplemente
Lassan nyugovóra térnek ők is.

A gólyafészkeket csak emelőkosaras darus kocsival lehet megközelíteni, de annak érdekében, hogy az érdeklődők minél közelebbről láthassák a gólyákat, a szakemberek néhány fészeknél egy-egy fiókát le is visznek a közönséghez. Azokon a helyszíneken ahol ez biztonságosan megtehető, hosszabb időre is megállnak, hogy a daru kosarában a vendégek is feljuthassanak a fészekhez. Ennek köszönhetően nem csak arra kínálkozik lehetőség, hogy az érdeklődők belepillanthassanak egy gólyafészekbe, de fényképezni, videózni is lehet a fűcsomókkal kibélelt fészekben a fejüket elfordítva lelapuló, sorban fekvő fiókákat.

Fotó: MTI – Komka Péter

A Gólya Road Show rendezvényeinek folyamatosan frissülő részletei, a helyszínek várhatóan tovább bővülő listája a szervezet honlapján érhető el – írta az MTI.

Kiemelt kép: MTI – Ujvári Sándor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik