Virágzó vidékünk

100 féle bort kóstolhat Franco Nero Egerben

A hagyományos díszlövést is a filmsztár adja le.

Az olasz színészlegenda, Franco Nero lesz a díszvendég a XXI. Egri Bikavér Ünnepen, amelyet július 6. és 9. között rendeznek meg a hevesi megyeszékhelyen. Franco Nero a tervek szerint július 6-án, csütörtökön érkezik meg a hevesi megyeszékhelyre, ahol a 19 órakor kezdődő megnyitón a borászokat és a vendégeket köszönti – írta az MTI.

A filmsztár a város meghívására, Koltai Lajos operatőr, filmrendező, a nemzet művésze, Eger Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatának művészeti igazgatója közbenjárásával érkezik a megyeszékhelyre. Pénteken egész napját Egerben tölti, ahol részt vesz egy városi imázsfilm forgatásán, az 1552-es diadal emlékére ő adja le 15 óra 52 perckor a hagyományos díszlövést és az Egri Bikavér Ünnep forgatagába is belekóstol.

Az Egri Bikavér Ünnepen 30 borászat több mint százféle nedűjével várja az érdeklődőket. A bikavéren kívül az idei seregszemlén az Egri Csillag és a Debrői Hárslevelű kap főszerepet, de a melegre való tekintettel a helyi rozéborok is nagy választékban lesznek jelen.

A borokhoz 15 étterem készít 30 ételkülönlegességet, az egriek mellett ezúttal Debrecenből, Budapestről és Hajdúszoboszlóról is érkeznek séfek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik