Virágzó vidékünk

Csodálatos videó született a Gyilkos-tóról és a Békás-szorosról

Három részes drónvideó sorozat készül Erdély, sokunk számára igen kedves természeti csodái előtt. Már az első rész is magával ragadó.

A Békás-szoros (románul: Cheile Bicazului) az erdélyi Hagymás-hegységben fekvő szurdokvölgy, Hargita megye északkeleti részén, a Békás patak völgyében. A szorost 1971-ben védetté nyilvánították, jelenleg a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park része. A Békás patak völgye a Keleti-Kárpátok leghosszabb és legszebb szurdokvölgye, hossza 5 km. Részei a Pokol kapuja, Pokol tornáca, Pokol torka. A közel függőleges mészkősziklák 200-300 m magasságúak.  A bazársoron a korondi székelyek árulják portékáikat.

Fotó: Ötvös Sándor

A Gyergyószentmiklóstól 24 km-re fekvő Gyilkos-tó Erdély egyik legszebb torlasztava, mely 983 m tengerszint feletti magasságban található. Igazi látványosság végéig a magashegyi táj: haragoszöld legelők, rohanó patakok, óriási fenyvesek, kanyargószerpentinek, lélegzetállító kilátással. A tó földcsuszamlás, völgyelzáródás révén keletkezett 1837-ben. A tóban konzerválódtak a fenyőfák. A Gyilkos nevet onnan kapta, hogy a néphagyomány szerint a hirtelen feltöltődő tóban nyájak és pásztorok lelték halálukat.

Ötvös Sándor  három részes drónvideó sorozatban szeretne tisztelegni Erdély sokunk számára igen kedves természeti csodái előtt. Íme az első rész.

Címlapfotó: Ötvös Sándor

Zseniális légifotókon Tőserdő szép vidéke
A közkedvelt kirándulóhely, Kecskeméttől 25 km-re helyezkedik el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik