Virágzó vidékünk

Megmutatja gyönyörűségeit a Kisalföld

Legendás épületek, egyházi emlékek és számos túraútvonal egy helyen.

Vajon hányan tudják, hogy a Pannonhalmi Főapátság közelében, a szomszédos Tápon egy egész utcányi zsellérház maradt fenn a XVIII-XIX. századból? És az vajon köztudott-e, hogy a fertődi Esterházy-kastélytól 7 km-re, Hegykőn, az egykori bíró lakóházában alakították ki a Csipkeházat, amelyben a höveji csipkével ismerkedhetnek a látogatók?

Győr-Moson-Sopron megye legnépszerűbb nevezetességei, úgy mint a Pannonhalmi Főapátság, Győr barokk belvárosa, a soproni Tűztorony és a fertődi Esterházy-kastély mellett több apró település is bővelkedik látnivalókban, de ha valaki kirándulni szeretne, a bakonyi Cuha-völgyben vagy a Sokorói-dombság erdeiben arra is van lehetősége.

Befejeződött az Esterházy-kastély felújításának első üteme

Mivel sokszor a helyiek sem tudják, milyen kincsek birtokában vannak, a Kisalföld szerkesztősége elkészítette a TOP50 látnivaló a Kisalföldön című kiadványt, amelyben legendás épületek, egyházi emlékek és számos túraútvonal is helyet kapott. A több mint 200 oldalas könyv megrendelhető a top50.kisalfold.hu oldalon. Fedezzük fel együtt Győr-Moson-Sopron megye szépségeit!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik