Virágzó vidékünk

Rendkívül ritka madarat láttak a Kiskunságban

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 02. 06. 13:17

Korábban a témában:

Ritka madárvendégre figyeltek fel Felső-Bácskában, írja Facebook-oldalán a Kiskunsági Nemzeti Park.

A Közép-Ázsiában fészkelő himalájai füzike (Phylloscopus humei) egy példányát figyelték meg vasárnap és hétfőn is Katymár belterületén. Az állatról sikerült pár fotót is készíteni.

A kis termetű, mindössze 10 centiméter hosszú és 8-10 gramm testtömegű énekesmadár elsősorban örökzöldeken táplálkozik apró rovarokkal. A faj a telet többnyire Indiában tölti, ezért is érdekes itteni tél középi felbukkanása.

A himalájai füzikének ez a harmadik bizonyított előfordulása hazánkban.

Ritka madárvendéget üdvözölhetünk Felső-Bácskában. A Közép-Ázsiában fészkelő himalájai füzike (Phylloscopus humei) egy p…

Közzétette: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság – 2018. február 5.

Hortobágy, 2016. március 14.
A dél és dél-nyugat Afrikában eltöltött tél után, 8-10.000 kilométeres repülõút végén megérkeztek az elsõ gólyák (Ciconia ciconia) a Hortobágyi Nemzeti Park területére. Magyarországon csaknem 5500 pár él belõlük és ezt a távolságot 60-szor teljesítik a 30 évig tartó életük során.
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Új rekord: 9003 kilométert repült egy magyar gólya
Ezt a távolságot gyalog 2443 óra, azaz több mint száz nap alatt tudná megtenni egy ember megállás nélkül.

Kiemelt kép: Wikipedia

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Scotts Head Dominica is a small fishing village in Domica, Caribbean Island. It is the meeting point of Atlantic Ocean and the Caribbean Sea (Soufriere Bay). Scotts Head is famous of its snorkeling and diving places. Soufriere Bay was formed by a volcanic crater. The famous dive site of Champagne is located near Soufriere, where mild volcanic activity sends bubbles of warm air up through the water.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.