Virágzó vidékünk

Hajdúszoboszló a legkedveltebb vidéki település Magyarországon

Minden korábbi rekordot megdöntöttek.

Az önkormányzati adóhatósághoz beküldött adatok összesítése után kijelenthető, hogy Hajdúszoboszló lett Magyarország leglátogatottabb vidéki települése 2017-ben – írta az Önkormányzati Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a város önkormányzata.

A helyi szállásadók 1.265.796 vendégéjszakát regisztráltak Hajdúszoboszlón 2017-ben. A tavalyi adat a 2016-os vendégéjszaka számot 3,3 %-kal haladja meg. Ennyi vendégéjszakát és ennyi vendéget (384.070 fő) az elmúlt 20 évben még sohasem regisztráltak Hajdúszoboszlón, azaz minden eddigi rekordot sikerült tavaly megdönteni.

Nőtt a külföldi vendégek száma

A belföldi piac továbbra is kiemelten fontos – 59 %-a a vendégéjszakáknak innen származik -, azonban 2017-ben a külföldiek száma arányaiban jobban emelkedett. A legtöbb külföldi Lengyelországból érkezett, de jelentős számú román és a cseh vendég is megfordult a településen. Az ukrán és orosz beutazók száma újból növekedésnek indult 2017-ben, és ez tovább bővülhet a Moszkva-Debrecen repülőjárat beindulásával.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A közleményben kiemelik: a növekedés szinte minden szálláshely-kategóriában kimutatható, növekedtek a vendégéjszakák a szállodáknál, a kempingekben, a panziókban és a Hajdúszoboszló városában kiemelten fontos egyéb szálláshelyeken -magánszállásokon – is.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik