Virágzó vidékünk

Tavaszkert kiállítás a Budai Arborétumban

Újra virágba borul a Villányi úton a Budai Arborétum, a Szent István Egyetem Budai Campusának kertje.

A két éve egyre nagyobb sikerrel működő kiskertpiac csapata gondolt egy nagyot és megszervezte a Tavaszkert Dísznövény 2018 Szakkiállítás és Vásár virágos,  üdvözlő/bemutatkozó eseményét.

Itt a tavasz, eljött a városi kertészek ideje! Lassan lehet ültetni a paradicsompalántákat a dézsákba, virágosítani a teraszokat, amelyek beszerzéséhez a legszuperebb hely április 20-22 között a Budai Arborétum, amely igazi tavaszi pompáját mutatja és ezen a hétvégén az ország számos részéről érkező kertészetek, a növény- és virágárusok, termelők, a gasztronómia képviselői, borászatok, a „zöldítő” vállalkozások és természet közeli dizájnerek kínálatával.


A sokéves hagyományokkal rendelkező rendezvényen palánták, egynyári és évelő virágok, konyhakerti és fűszernövények, árnyéktűrők, cserepesek és cserjék, kaktuszok, pozsgások, tillandsiák, orchideák, illetve számos növényritkaság lesz kapható a kerti szerszámok, dekorációk mellett. A növényes dizájn termékek többféle megoldást, inspirációt nyújtanak a városi és lakáskertészeknek. Termelők kínálják a kerti jókat, mézeket, chilis termékeket borokat, gasztronómiai különlegességeket. Mindemellett natúr kozmetikumok, virágos ékszerek  színesítik a vásár kínálatát.

A látogatók vezetett séta keretén belül megismerhetik a Budai Arborétum növényvilágát, sőt szombaton odukukucskálás is lesz a Magyar Madártani Intézet munkatársának vezetésével.  A vasárnap folyamán a Növényi Diverzitás Központ, Magyarország legnagyobb génbankja mutat ízelítőt gyűjteményéből interaktív játékai által.

Az állandó és alkalmi programok, Bonsai kiállítás, orchidea és kaktuszbemutató, előadások, jóga, hangszeres és énekkari bemutató, a Paradicsom Projekt workshopja, akár egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztálynak.

A rendezvény ideje

2018. április 20-22.

Nyitó esemény: 2018. április. 20. 11.00

Helyszín: Budai Arborétum, 1118 Budapest, Villányi út 29-43.

Címlapfotó: Budai Arborétum

Zseniális ötlet: konyhakert és virágözön burjánzik a ház tetőteraszán
Mikor visszaadjuk a természetnek azt, ami neki jár.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik