Virágzó vidékünk

Dübörög a nyár az ország egyik legszebb strandján

A vendégek átélhetik a helyi fürdőkultúra történetét.

Az 5 hektáron elterülő Egri Termál- és Strandfürdő Magyarország egyik legszebb és legkedveltebb fürdőhelye, melyet a hazánkban pihenő külföldiek is előszeretettel keresnek fel. Az 1932-ben megnyitott komplexum jellegzetessége, hogy északi felén inkább a gyógyvizes medencék, déli területén a gyermekbarát, fiatalosabb strandolás kapott helyet.

Fotó: Szinok Gábor

A belvárostól néhány percre található, egész évben nyitva tartó fedett-nyitott vízi élménysziget hét medencével, kétféle gyógyvízzel, sportpályákkal, játszótérrel és a török fürdőbe átjárási lehetőséggel rendelkezik.

Fotó: Szinok Gábor

A fürdő területén több fafaj található, amelyek nagyon jól érzik magukat a speciális mikroklíma miatt, gyorsan fejlődnek és nagy méreteket érnek el. Ilyen nevezetes növény a keleti platánfa, mely az Eger patak közelsége és az altalaj kedvező vízellátottsága miatt nagyon jól érzi magát élőhelyén. Eszterházy Károly (1725-1799) egri püspök idején telepítettek platánfákat Egerben, és ez a példányt is valószínűleg akkor ültették el.

A folyamatos fürdőfejlesztések révén Egerben ma modern körülmények között élvezhetik a vendégek a víz gyógyhatását, és élhetik át az egri fürdőkultúra több száz éves történetét. A sportot kedvelők számára versenymedence biztosítja a testmozgáshoz szükséges teret, az idősebbeket és gyógyulni vágyókat pedig a 28 fokos, enyhén radonos gyógyvízzel töltött nagy medence és a 37 fokos kénes termálmedence várja.

Szinok Gábor fotóriporter erről a gyönyörű környezetről készített felvételeket a napokban.

További fotókért kattintson képgalériánkra!

Galéria

Kiemelt kép: Szinok Gábor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik