Virágzó vidékünk

160 ezer látogatót várnak a Balaton legnagyobb fesztiváljára

Július 4-8 között Zamárdiban világsztárok sokaságával találkozhatnak a résztvevők.

A szerdán kezdődő, tizenkettedik Balaton Sound a legkedveltebb európai vízparti fesztiválok közé tartozik, és ezért sem véletlen, hogy évről-évre több látogatót vont. Idén a szervezők legalább 160 ezer vendégre számítanak – írta az MTI.

A mostani fesztiválra teljesen megújul idén a nagyszínpad, amely egy dzsungelben elveszett képzeletbeli várost jelenít meg. A 70 méter széles és mintegy 30 méter magas nagyszínpadot egy 210 oldalas szerelési könyv alapján állította össze 150 ember egy hét alatt. A szerkezetet 41 kamion szállította Belgiumból Zamárdiba, két 50 tonnás daru három napon át emelte be helyükre az elemeket. A nagyszínpadba 500 négyzetméternyi LED-falat építettek be, amelyet két médiaszerver hajt meg, az esti kivilágítást 300 méter LED-szalag és 120 fényvető adja.

Fotó: MTI/Ruzsa István

Idén összevonják a korábbi két arénát, ahol majd ötezer négyzetméteren mintegy tízezer ember szórakozhat. Az arénában napközben aktuális nemzetközi hip-hop sztárok és magyar közönségkedvenc zenekarok lépnek fel, éjfél után hajnalig tartó DJ program szórakoztatja a közönséget.

A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra. Ezt szolgálja az idén induló Safety First kezdeményezés, amelynek részeként szakértői csapat és önkéntesek figyelnek a szórakozókra, akik egy élő chatfelületen is jelezhetik a problémás szituációkat. Így a szervezők és az önkéntesek azonnal értesülhetnek a helyzetről és mihamarabb megkezdhetik a segítségnyújtást.

A fesztiválozókra több mint ötszáz biztonsági őr, mintegy kétszáz fős egészségügyi szolgálat, karszalagellenőrök és vízimentők is figyelnek. A két kilométer hosszú partszakaszon este nyolc után nem engednek látogatókat a vízbe.

A hivatalos program július 4-én a nagyszínpadon Stereo Palma fellépésével kezdődik.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik