Virágzó vidékünk

Csodás kompozíciók öltöztették virágpompába a cívisvárost

Elkészítésükhöz több százezer élő és száraz virágot használtak fel.

Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án a hagyományoknak megfelelően a helyi lakosok virágokkal díszített kerékpárjaikkal nyitották meg a Debreceni Virágkarnevál menetét, majd az oldtimer autók és motorok után indult meg a virágkocsik és a művészeti csoportok felvonulása Debrecen belvárosából a Nagyerdőbe.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A virágkocsik elején a Szent Koronát és a városcímert ábrázoló kompozíciói haladtak, de az idén egy harmadik kompozíciót is készíttettek: az ország első vidéki, az idén 60 éves debreceni állatkertjét köszöntő virágkocsin 4,6 méter magas, 13 méter hosszú óriás virágtigris volt látható.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Amikor a Szent Koronát ábrázoló első kocsi a Református Nagytemplom elé ért, a református-, a római katolikus és a görögkatolikus egyház püspökei megáldották az új kenyeret.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 16 virágkocsi között 30 hazai, illetve külföldi művészeti csoport táncolta-zenélte végig a karneváli menetet. A felvonulást követően a virágkocsik és az oldtimerek kora délutántól testközelből is megtekinthetőek a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, miközben a hazai és a külföldi zenészek és táncosok gondoskodnak a jó hangulatról.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A sorrendben 49. Debreceni Virágkarneválon a kompozíciók elkészítéséhez több százezer élő és száraz virágot használtak fel, köztük azt a 670 ezer szál dáliát, ami Hollandiából érkezett a cívisvárosba.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik