Virágzó vidékünk

Mimike a petesmalmi vidraovi legfiatalabb lakója

Augusztusban négy kölyköt mentettek meg.

A Petesmalmi Vidrapark természetvédelem alatt álló, turisták által is látogatható tórendszer a Somogy megyei Lábod község közelében. 1998-ban a Somogyi Természetvédelmi Szervezet hozta létre ezt a területet a fekete gólya és a réti sas nyugodt életének biztosítására, e mellé alakult később a vidrapark, hiszen a Balaton és a Dráva közt húzódó ökológiai hálózat erdei tavas területeinek láncolata igazi „vidraparadicsom”.

Korábban a Sokszínű Vidék is bemutatta a vidrapark életét, mindennapjait, állatmentéseit. A vidrapark elsősorban vidramenhely, de a látogatóknak is természetes közegükben tudják megmutatni ezeket a fantasztikus állatokat.

Petesmalmi Vidrapark - A béke szigete, ahol az árva vidra otthonra lel
Tisztelni kell minden élőt, mert tükör az életünk, és egyszer visszakapjuk amit adtunk.

A vidrák mentése folyamatos, augusztus pedig egészen mozgalmas hónap volt e tekintetben – olvasható a Somogyi Természetvédelmi Szervezet weboldalán.

Beszámolóik szerint a Domika névre keresztelt állatot augusztus első napjaiban Tatáról mentették, majd nem sokkal később a Lovasberényben talált Borka és Dorka is otthonra lelt náluk. Utóbbiak már két napja sírtak az anyjuk után, amikor bekerültek a vidraoviba. Körülbelül 2 hónaposak lehetnek, egészségesek, jól vannak, sokat esznek és egy kicsit harapnak is.

A legfiatalabb állatot, Mimikét a napokban a Békéscsaba melletti Vésztőről vitték a menhelyre. Ő 5 hetes lehet, egyelőre Domikával van egy helyen. Gyorsan összeszoktak, bár a napirendjük a korkülönbség miatt még eltérő. Ha már akkorák lesznek, hogy elhagyhatják cumis táplálásukat, kikerülnek majd a többiekhez a vidraoviba.

Fotók: Somogy Természetvédelmi Szervezet

Olvasói sztorik