Virágzó vidékünk

Újra gyönyörű arcát mutatja a Duna

Sok helyen még jól láthatóak az alacsony vízszint miatt előbújt homokszigetek.
Korábban a témában:

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság október 25-én még azt közölte, hogy újabb alacsony vízállási rekordok dőltek meg a Dunán. A csapadékszegény időjárás következtében a folyó vízszintje a Komáromtól kezdődő szakaszon, egészen a déli határig alulmúlta a valaha mért legalacsonyabb értéket.

Medve, 2018. október 16.
Megfeneklett hajó a Duna mellékágának árterében a felvidéki Medve határában 2018. október 16-án. Az augusztus óta tartó csapadékszegény idõjárás miatt a folyó vízállása a magyarországi szakaszon ismét az eddig mért legkisebb értékek közelében vagy alatta alakul a vízmércéken.
MTI/Krizsán Csaba
71 éve nem volt ilyen alacsony vízállás a Dunán
Több helyen megdőlt a valaha mért legkisebb vízszintként rögzített rekord.

Az azóta eltelt időszakban a rekord alacsony vízállás után lassan újra emelkedni kezdett a Duna vízszintje. Az egy-másfél méteres szintemelkedés az Alpokban, a Duna vízgyűjtő területein lehullott nagy mennyiségű esőnek köszönhető.

Fotó: Ötvös Sándor

Ötvös Sándor cikkünkben látható felvételei Komárom-Esztergom megyében, Süttő és Neszmély közelében készültek november 2-án. Az emelkedés ellenére a folyó vízszintje még mindig igen alacsony, melyet sok helyen továbbra is jól látható homokszigetek, zátonyok jeleznek.

Fotó: Ötvös Sándor

Kiemelt kép: Ötvös Sándor

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.