Virágzó vidékünk

Megmutatták magukat a Győri Állatkert hathetes tigriskölykei

Csak tavasszal lesznek megtekinthetők a kifutóban.

2018. október 13-án, egy verőfényes szombat reggel négy bengáli fehér tigrissel ismét kibővült a Győri Állatkert népes családja  A kicsattanóan egészséges négyes ikreket, két fiú és két lány alkotja: ezt nevezik kiegyenlített alomnak, ahol azonos a nemek aránya. Jázmin az anya és a kicsik – Nyafi, Gyula, Rózsa és Nárcisz – jól vannak. A kölykök egyelőre a tigrisházban töltik mindennapjaikat, így a nagyközönség nem láthatja őket, a hideg időjárás miatt pedig csak tavasszal lesznek megtekinthetők a kifutóban.

Velük biztosan fehér lesz a karácsony

Fotó: Facebook/Győri Állatkert Official

Az állatkert az érdeklődők részére azonban lehetőséget biztosít, hogy betekinthessenek az apró ragadozók mindennapjaiba, bár az állatok nyugalma érdekében ez csak korlátozott számban lehetséges.

December 1-jétől az állatkerti bérlet tulajdonosok bepillantást nyerhetnek a kis fehér tigrisek hétköznapjaiba, az előzetes regisztrációt követően megélhetik, milyen csodálatos érzés testközelből megcsodálni az apró ragadozó négyes ikreket. A találkozáskor a tigriseket nem lehet megérinteni. A program addig tart, amíg ez a kölykök életét nem zavarja.

A tigris-tréning, egy speciális képzési program része, ami lehetővé teszi, hogy az állatok szorosabb kapcsolatot építsenek ki gondozóikkal és az emberekkel. Ez a módszer a kicsik érdekeit is szolgálja, mivel így később kevesebb stresszel jár majd számukra egy állatorvosi vizsgálat vagy a szállítás.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik