Virágzó vidékünk

Segíti a gazdákat és vevőket a Pusztaszeren nyílott termelői piac

A helyi gazdaságot erősíti, a helyiek megélhetését teszi könnyebbé, egyúttal segíti a helyben maradást.

A helyben és a környékbeli tanyákon élők régóta felmerülő igényeit kiszolgáló új közösségi térrel gazdagodott szerdán a Csongrád megyei Pusztaszer, ahol a kor követelményeinek megfelelő elárusítóhelyen találhat egymásra termelő és fogyasztó, tájékoztatott az Agrárminisztérium.

Fotó: AM Sajtóiroda

A pusztaszeri piactér átadása lehetőséget teremt a termelők és a vevők számára is, hogy a helyben és a külterületeken megtermelt zöldséget és gyümölcsöt a legrövidebb és leggazdaságosabb úton-módon juttassák el egymáshoz. Az árusítók és a fogyasztók számára egyfajta közösségi agóra, vagyis piactér is létrejöhet, ahol akár a helyi ügyeket is megbeszélhetik.

Az akadálymentesített és fedett kiszolgáló épülettel is rendelkező piactér által nem csupán az érintett gazdálkodók versenyképessége, életszínvonala javulhat, hanem a vásártér szolgáltatásait igénybe vevő lakosságé is.

Egy piacon közvetlen, bizalmi kapcsolat alakul ki eladó és vásárló között, a fogyasztói bizalom megerősödése pedig a kereslet növekedésére is kedvező hatással van, ami szintén a helyi gazdaságot erősíti, a helyiek megélhetését teszi könnyebbé, egyúttal segíti a helyben maradást.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik