Virágzó vidékünk

Átadják az ország egyetlen interaktív természetismereti napóráját

Megújult programokkal várja a hazai állatbarátokat a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark.

Március 15-én a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén a megújult tanösvények mellett az ország egyetlen interaktív természetismereti napóráját is átadják – írta a beol.hu .

A télen tíz új, interaktív tanösvény elemmel gazdagodott az Anna-liget, melyeket az állatparki sétány mentén próbálhatnak ki a vendégek a Kikeleti Kapunyitó napon.

A különleges tanösvény elemei között van egy speciális, interaktív természetismereti napóra, melyet derült időben már a nyitás napján kipróbálhatnak az érdeklődők. A tápiógyörgyei Patkós Stúdió által készített napórából Magyarországon ez az egyetlen példány.

A napóra mellett, több más, hasonlóan látványos elemmel bővül a Körösvölgyi Látogatóközpont. Egyik eleme lesz egy tekintélyes méretű terepasztal, amely az egykori ártéri gazdálkodást hivatott szemléltetni. A látogatók a park munkatársainak segítségével „eláraszthatják” majd az Anna liget vizes élőhelyének egy részét.

Illusztráció, fotó: kmnp.hu

A vizes élőhelyek madarainak életmódjával izgalmas módon ismerkedhetnek meg a látogatók, egy hatalmas madárodúba is nyíltan besétálhat valaki, ha éppen úgy tartja kedve. A mesterséges odúban egyszerre 4-5 ember kényelmesen elfér. A legkisebbek számára kültéri társasjátékokkal készülnek a park munkatársai élményszerűvé varázsolni a látogatást.

A vizes élőhelyek állatvilágával is megismerkedhetnek a látogatók, fotó: kmnp.hu

Célunk, hogy a látogatóközpontba betérők természeti ismereteit játékos formában bővítsük, méghozzá olyan dolgokkal, amelyek ebbe a természetes környezetbe tökéletesen illeszkednek.

-mondta a látogatóközpont vezetője.

A nyitásra talán már a vaddisznó család is bővülni fog , fotó: kmnp.hu

Az Látogatóközpont területén tavasszal hat új állatfajt mutatnak be, közöttük akad olyan, amely szakmai szemmel is különlegességnek számít. A nyitásra elképzelhető, hogy a park vaddisznóinak kicsinyei is világra jönnek és megtekinthetők lesznek bárki számára.

Lombkoronák felett pompázik Pannonhalma új látványossága
A Kisalföldi Erdőgazdaság  Zrt. az elmúlt nyolc évben 919 millió forintot fordított közjóléti beruházásokra.

Kiemelt kép: kmnp.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik