Virágzó vidékünk

Átadják az ország egyetlen interaktív természetismereti napóráját

Megújult programokkal várja a hazai állatbarátokat a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark.
Korábban a témában:

Március 15-én a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén a megújult tanösvények mellett az ország egyetlen interaktív természetismereti napóráját is átadják – írta a beol.hu .

A télen tíz új, interaktív tanösvény elemmel gazdagodott az Anna-liget, melyeket az állatparki sétány mentén próbálhatnak ki a vendégek a Kikeleti Kapunyitó napon.

A különleges tanösvény elemei között van egy speciális, interaktív természetismereti napóra, melyet derült időben már a nyitás napján kipróbálhatnak az érdeklődők. A tápiógyörgyei Patkós Stúdió által készített napórából Magyarországon ez az egyetlen példány.

A napóra mellett, több más, hasonlóan látványos elemmel bővül a Körösvölgyi Látogatóközpont. Egyik eleme lesz egy tekintélyes méretű terepasztal, amely az egykori ártéri gazdálkodást hivatott szemléltetni. A látogatók a park munkatársainak segítségével „eláraszthatják” majd az Anna liget vizes élőhelyének egy részét.

Illusztráció, fotó: kmnp.hu

A vizes élőhelyek madarainak életmódjával izgalmas módon ismerkedhetnek meg a látogatók, egy hatalmas madárodúba is nyíltan besétálhat valaki, ha éppen úgy tartja kedve. A mesterséges odúban egyszerre 4-5 ember kényelmesen elfér. A legkisebbek számára kültéri társasjátékokkal készülnek a park munkatársai élményszerűvé varázsolni a látogatást.

A vizes élőhelyek állatvilágával is megismerkedhetnek a látogatók, fotó: kmnp.hu

Célunk, hogy a látogatóközpontba betérők természeti ismereteit játékos formában bővítsük, méghozzá olyan dolgokkal, amelyek ebbe a természetes környezetbe tökéletesen illeszkednek.

-mondta a látogatóközpont vezetője.

A nyitásra talán már a vaddisznó család is bővülni fog , fotó: kmnp.hu

Az Látogatóközpont területén tavasszal hat új állatfajt mutatnak be, közöttük akad olyan, amely szakmai szemmel is különlegességnek számít. A nyitásra elképzelhető, hogy a park vaddisznóinak kicsinyei is világra jönnek és megtekinthetők lesznek bárki számára.

Pannonhalma, 2018. március 29.
Résztvevõk a Kisalföldi Erdõgazdaság Zrt. pannonhalmi lombkorona tanösvényének avatásán 2018. március 29-én.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Lombkoronák felett pompázik Pannonhalma új látványossága
A Kisalföldi Erdőgazdaság  Zrt. az elmúlt nyolc évben 919 millió forintot fordított közjóléti beruházásokra.

Kiemelt kép: kmnp.hu

Kommentek

Atyha, 2016. szeptember 19.
Leégett római katolikus templom maradványai a székelyföldi Atyhában 2016. szeptember 19-én. A templomépület villámcsapás következtében gyulladt ki és égett le. A lángok olyan gyorsan elterjedtek, hogy - noha a plébános és a harangozó is a templomban tartózkodott a villámcsapás idején - a templom értékei közül csak a szentségtartót és néhány miseruhát tudtak kimenteni.
MTI Fotó: Haáz Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.