Virágzó vidékünk

Extrém magyar szálláshelyek a különlegességek kedvelőinek

Sok egyedi szálláshelyet találhatunk, ha nem elégszünk meg a hagyományos kínálattal.

Érdekesebbnél érdekesebb helyeket gyűjtöttünk össze, így bárki megleli közülük a neki tetszőt, és akár a bakancslistájára is odabiggyesztheti.

1. Modern kori barlanghotel

A 300 éves barlangokból kialakított apartmanok kétágyas szobával, felszerelt konyhával és zuhanyzós fürdőszobával várják a látogatókat. Minden luxust kielégítenek a Sirokon található apartmanok. Itt egy kis időre picit úgy érezhetjük magunkat, mintha kőkorszaki szakik lennénk mi is, akár Frédi és Béni, vagy épp Irma és Vilma.

Galéria
Barlangszállás

Extrém magyar szálláshelyek a különlegességek kedvelőinek

Fotó megosztása:

2. Disznyóhotel a bringásoknak

Az önkormányzat segítségével egy 1900-as évek elején épült gyönyörű disznóólat alakítottak át “hotellé”, vagyis valóban minimál stílusú szálláshellyé, a kevésbé igényes vendégek számára, akik akár szalmaágyon is nyugovóra hajtják a fejüket. Hisz itt valóban az a lényeg: legyen a szállóvendég feje fölött valami, ne a szabadban éjszakázzon.

A Disznyó Hotel hét nyári szálással, egy közös fürdő és toalett helyiséggel várja az erre látogató kerékpárosokat, turistákat Kovácsszénáján.

Jelképesen 500 Ft-ot kérnek el a vendégektől egy éjszakáért.

Galéria
Fotó: kovacsszenaja.hu

3. Konténerház Noszvajon

A környék is számos fantasztikus programlehetőséget kínál, túrákkal és boros programokkal. Ugyan közel a nagyvárosi élet, mégis a természet lágy ölén pihenhet az ember békakuruttyolás és vízcsobogás mellett.

A síkfőkúti tavakhoz vezető egyik vízmosás fölött “lebeg” a két hajózási konténerből épített szálláshely. A konténerház minden igényt kielégítő kényelemmel felszerelt,  skandináv stílusban berendezett 2 háló, fürdőszoba és nappali+konyhából áll. Hatalmas terasza az erdő dzsungelén át a tavakra néz elképesztő madárcsicsergéssel fűszerezve, valamint ágyból is kémlelheti a fáradt vándor a csillagokat, miközben mégsem ázik-fázik.

Galéria
Konténerház - Fotó: nomadhotel.hu

Extrém magyar szálláshelyek a különlegességek kedvelőinek

Fotó megosztása:

4. Luxus jurták az Alföldön

Mórahalmon egy régi paraszti épületegyüttest alakítottak át minden igényt kielégítő hotellé, és összesen hét saját terasszal, padlófűtéssel, légkondicionálóval felszerelt belső három szintes ősmagyar stílusú jurta áll a látogatók rendelkezésre. Ez igazán a luxus kategória, hisz van itt minibár, kávé és tea bekészítés, televízió, zuhanyzós vagy hidromasszázs kádas fürdőszoba is.

A Homoki Lodge elsősorban azoknak nyújthat felejthetetlen élményt, akik pihenni, kikapcsolódni vágynak, szeretnének visszatérni a természetbe, de mindezt exkluzív környezetben tennék. A Homoki Yurt Glamping Ground a hagyományos sátras kempingezés élményét továbbgondolva a kényelmet és a luxust ötvözi a tradíciókkal. A nyitható üveg boltozat csodálatos kilátást ígér a csillagos égre, mely egyedivé és feledhetetlenné teszi a luxusjurtás éjszakát.

Fotó: booking.com
Galéria
luxus jurta

Extrém magyar szálláshelyek a különlegességek kedvelőinek

Fotó megosztása:

5. Lombház az Őrségben – Őrimagyarósdon

Próbáld ki, milyen a madarakkal ébredni! Reggel úgy érzed, mintha egy puha madárfészekben aludtál volna. Romantika, az erdő csendje, gyere, vár a lombházunk! Erkélyéről karnyújtásnyira a természet, az erdő illata, hangok és az éjszaka csendje itt garantáltan átélhető!

A lombkorona házban áram nincs, így a nomád hangulat tényleg megteremthető. Napelemes töltőt érdemes hozni, vagy napközben a közösségi helyiségben tölthetőek a kommunikációs eszközök.

Lombkoronaház – Fotó: orsegi5erzek.hu

Galéria
Fotó: orsegi5erzek.hu

Extrém magyar szálláshelyek a különlegességek kedvelőinek

Fotó megosztása:

6. Templomhotel a Mátrában

A templom völgyben, vagyis Mátrakeresztesen, gyönyörű hegyvidéki környezetben található a kívülről impozáns, mégis puritán szálláshely.

Először családi nyaralót akartam építeni itt, de ahhoz ez az épület túlságosan nagy. Ezért döntöttünk végül a hotel mellett

– mondja a tulajdonos.

De nemcsak nekünk, mivel az épület történetét valamennyi vendég végig hallgathatja a mesélő fotelban.

Az épület sokáig a Szohner-család tulajdonában állt, később a falué, majd az ötvenes évektől a katolikus egyházé lett, és egészen 2007-ig templomként működött. Egyedül a négy határoló fal maradt meg az eredeti épületből, így a belső teret is teljesen átalakították.

A két évig tartó átépítésnél csak helybéli köveket és fákat használtak fel a mesteremberek, akik leginkább a tetőszerkezet kivitelezésénél izzadtak meg. A végeredmény kívül-belül impozáns, elegánsan puritán lett: az épület illeszkedik a tájba, míg belül a berendezés rendkívül modern, mégsem hivalkodó, a giccs helyett a minimalizmus dominál mindenütt.

Fotó: templomvolgy.hu
Galéria
Fotó: templomvolgy.hu

Extrém magyar szálláshelyek a különlegességek kedvelőinek

Extrém magyar szálláshelyek a különlegességek kedvelőinek