Virágzó vidékünk

Virágos Magyarország: május elseje a nevezési határidő

A virágokkal, fákkal beültetett települések nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de a környezetnek is jót tesznek.

Idén is versenghetnek a települések, hogy melyikük a legszebb, legvirágosabb, a leginkább környezettudatos. A jelentkezési határidő 2019. május 1.

A versenyben részt vevő települések számára a www.viragosmagyarorszag.hu oldalon rövid bemutatkozásra van lehetőség. Ehhez egy rövid szöveges tájékoztatót (maximum 1200 karakter) és három digitális fényképet (1-5 MB között) várnak a szervezők a viragos@tmu.hu e-mail címre. A beküldött képek közül legalább az egyiken valamilyen turisztikai attrakció is szerepeljen.

A verseny célja ezúttal is az, hogy a települések törekedjenek a kulturált és vonzó falu– vagy városkép kialakítására, a fenntartható fejlődés szempontjait következetesen alkalmazzák, a környezettudatos gondolkodást és szemléletet erősítése a lakóközösség, valamint a természeti és az építészeti örökségeinek megőrzése és gyarapítása szerepeljen a település tervei között.

Az MTÜ és a verseny szervezőbizottsága a környezetszépítő kezdeményezésen keresztül is szeretne nyitni a határon túli magyarlakta települések felé. Így 2019-ben először, hagyományteremtő szándékkal erdélyi települések is nevezhetnek a versenyre, és a tervek szerint a következő években folyamatosan bővítik a részvételi lehetőséget a többi magyarlakta régió felé is.

Jelentkezni 2019. május 1-ig lehet a www.viragosmagyarorszag.hu  weboldalon, a jelentkezési lap kitöltésével. Mind a regisztráció, mind a részvétel díjmentes.

A pályázóknak a felkészülési és bírálati időszakban az országosan elismert kertész, tájépítész, várostervező, környezetvédő és turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűri az értékelés mellett tanácsadást is nyújt.

A versenyszempontok között szerepel többek közt a település zöldfelületeinek a mértéke és minősége, a környezetvédelem, a környezettudatosságra nevelés, a turisztikai látványosságok környezete, a klímatudatosság, a vendégszeretet.

Kiemelt kép: pixabay.com

Íme a világ legszebb virágoskertjei és vadvirágmezői
A természet ontja magából a csodákat, tavasszal és nyáron különösen bőkezű velünk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik