Virágzó vidékünk

Mesevilágot festettek a balatonfenyvesi vasúti aluljáróba

A falakat vízben úszó bélyegek, képeslapok díszítik, amin többek között a régi vasútállomás és a kisvasút is megjelenik.

A MÁV két éve indította el az aluljárók hangulatos festését megcélzó kampányát, ennek keretében festették ki a TCH (Tárnok City Hooligans) Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai a balatonfenyvesi vasúti aluljárót is.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A vasúttársaság nem csak a Színezd Újra! kampány keretében támogatja az aluljárók kifestését. Függetlenül – akár egy személynek vagy egy csapatnak – is van lehetősége kérelemmel fordulni a MÁV-hoz, hogy a számukra fontos aluljárót új színekbe öltöztethessék, olvasható a társaság weboldalán.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A pályázati programokon kívül sok egyedi kérelem is érkezik olyan közösségektől, akik szívesen kifestenék a megszépülésre váró aluljárókat. A beérkező alkotásokat a MÁV elsősorban esztétikai és összhatás tekintetében értékeli, és azok megvalósítását engedélyezi, amelyek megítélése szerint alkalmasak arra, hogy a kijelölt vasúti gyalogos aluljárókat díszítsék, javítsák azok hangulatát.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ilyen egyedi kezdeményezés keretében festették ki a TCH Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai a balatonfenyvesi vasúti aluljárót is. A falakat vízben úszó bélyegek, képeslapok díszítik, amin többek között a régi vasútállomás és a kisvasút is megjelenik. Az egyesület már többször nyújtott be pályázatot, amit a vasúttársaság minden egyes alkalommal külön bírált el. A sikeres egyéni pályázatokat követően a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon már több aluljáró is megszépült az egyesületnek köszönhetően.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik