Virágzó vidékünk

Vácrátóton az arborétumba költözik a művészet

Első alkalommal rendezik meg az ArtBorétum elnevezésű fesztivált.

Idén első alkalommal rendezik meg Vácrátóton az ArtBorétum elnevezésű összművészeti fesztivált, írta az MTI.

Színházi előadások, koncertek, kreatív művészeti játékok és gyermekeknek szóló programok is szerepelnek a vácrátóti ArtBorétum Feszt programkínálatában, amelyet május 31. és június 2. között látogathatnak az érdeklődők.

Az ingyenes fesztiválon pezsgő művészeti központtá alakul a vácrátóti főtér, ahol látványos gömbsátor adja a délelőtt gyerekeknek, esténként a felnőtteknek szóló színházi előadások helyszínét

– mondta el  Spiegelhalter László polgármester.

A fesztivál három estéjén más-más műfajú programmal várják az érdeklődőket: május 31-én, pénteken a Magyar Cirkusz és Varieté szórakoztatja a közönséget, szombaton Mikó István főszereplésével a Turay Ida Színház Svejk vagyok című előadása lesz porondon, vasárnap pedig a Váci Dunakanyar Színház Quimby-slágerek szöveg- és dallamvilágával átszőtt Megadom magam! című produkciójával zárul a fesztivál.

Több családi programmal is készülnek: délelőttönként a főtéri gömbsátorban gyermekeknek szóló előadások, a Templomkertben található Csemete téren pedig kézműves és kreatív játszóház, valamint a Magyar Cirkusz és Varieté zenés pedagógiai programja várja a legfiatalabbakat. Pénteken a Magyar Népmese Színház előadása, a Balzsam tündér meséi, szombaton a Napsugár Bábszínház előadásában a Csacsifogat, vasárnap pedig a Kolibri Színház produkciója, a Moha és Páfrány szórakoztatja a gyerekeket.

A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben életre kelnek a festővásznak szereplői, koboldok, jelmezesek és a lilaruhás nő várják művészetekhez kapcsolódó játékokkal az érdeklődőket..

Fotó: youtube.com

Különböző műfajú koncerteken többek között Pribojszki Mátyás szájharmonika-művész, valamint Szomor György, Fésűs Nelli és a Főnix Zenekar szórakoztatja a közönséget Cserháti Zsuzsa- és Máté Péter-dalokkal Egy darabot a szívemből címmel. Vasárnap Gubás Gabi közreműködésével zenés, interaktív mese költözik a színpadra.

A három nap alatt állandó kiállításként Húros Annamária Dóri díszlet- és jelmeztervező munkáiból összeállított jelmeztárlatot tekinthetnek meg a Vácrátótra érkezők. A jelmezek egy része felpróbálható és az erre kialakított fotószalonban meg is örökíthető.

Kiemelt kép: Wikimedia Commons

Virágtenger borítja a Vácrátóti Botanikus Kertet
Minden évszakban lebilincselő látvány 27 hektáron.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik