Virágzó vidékünk

Virágokból készült mesefigurák voltak a főszereplők Európa legnagyobb nárciszfesztiválján

A  négy nap során a látogatóknak lehetőségük volt  megismerkedni a helyi kultúrával,  népzenével, kézműves szakmákkal és helyi szokásokkal, mindezt egy  gyönyörű természeti környezetben és bámulatos nárciszok társaságában.

Milyen igaz a mondás, miszerint élményeket, ne pedig tárgyakat gyűjts! Ma már a több napos nyaralások mellett egészen széles kínálatot találunk az egy napos utazások palettáján is. Az „Utazz busszal” kirándulásai is jól bizonyítják, hogy  jó döntés kiruccanni 1-1 napra is, hiszen fantasztikus programok várnak ország- és világszerte.

Az ausztriai   Ausseerland csodás vidékén minden év május- és júniusában  csillagos nárcisz öltözeti a tájat. A vadnárcisz idilli látvánnyá alakítja az alpesi régiót,  amerre a szem ellát, sárga, fehér és zöld szín festi a tájat.

Az ausztriai  Nárciszfesztiválnak egyre nagyobb sikere van

A 60 éves fesztiválnak köszönhető, hogy Bad Aussee-ban hatalmas lendületet vett  a helyi gazdaság, az  itt élők összefogása és kitartó, közös munkája pedig nagyban hozzájárult a sikerekhez.

A fesztivál összeköti a helyi hagyományokat és a barátságos vendégszeretetet a környék természetes környezetével. A sokszínű rendezvénysorozat lehetővé teszi a vendégek számára, hogy összekapcsolódjanak a helyi közösséggel, és megcsodálják a nárcisz, kézzel készített édes illatú, fantázia alkotta figuráit.

Az idei ünnepet május 30 és június 2-a között rendezték. Mint mindig, most is hatalmas volt az érdeklődés, szinte a világ minden tájáról érkeztek a nárcisz  és az Alpok szerelmesei.

Több, mint 20 ezer ember vett részt a négy napos rendezvényen

Nárciszfesztivál programjának minden évben része  a nárcisztúra, a nárciszfutás, és a vendégekkel közösen készített  elbűvölő virágfigurák. Az idén megrendezték a gyerekek nárcisz táncát is, ami éppúgy lenyűgözte a  programra látogatókat, mint az Oldtimer találkozó vagy a nárciszokkal spékelt divatbemutató.

A program része a nárciszkirálynő választás is. Az idei évben Sabrina Kranabitl viselhette a koronát ( középen), a két hercegnő  Romana Moser (balra) és Veronika Giselbrecht (jobbra).

Fotó: Martin Huber

A fesztivál legkiemelkedőbb fénypontja most is  a vasárnapi virágkarnevál volt. A délelőtti ünnepi felvonulást Bad Aussee  központjában tartották, ahol  mindenkinek lehetősége volt megcsodálni az elkészült nárcisz figurákat.  Ezt követően az ünnepi menet Grundlseehez vonult a szokásos tavi karneválhoz, melyben a nárciszból készült alkotásokat a helyi tavon mutatták meg az idelátogatóknak.

Galéria

Az ünnepi kavalkádnak nem kevésbé volt része a bajor viselet, amit a nők és férfiak egyaránt büszkén viseltek. A hagyományos mintákkal díszített, selyemből készült női blúzok, kötények helyi kézművesek munkáját dicsérik, éppúgy, mint  a  szarvasbőrből készült bőrtáskák és övek.

A virágkarnevál győztese Thomas Feldhammer és Franz Loitzl “Tom és Jerry” alakja lett

Fotó: Martin Huber

Az óriás macska elkészítéséhez  körülbelül 200 000 nárcisz virágot használtak fel.

 

A  négy nap során a látogatóknak lehetőségük volt  megismerkedni a helyi kultúrával,  népzenével, kézműves munkákkal és szokásokkal, mindezt egy  gyönyörű természeti környezetben. A város parádés műsorával  a látogatók fantasztikus órákat, napokat tölthettek a környéken, így megismerve, felfedezve a bájos  kisvárost, Bad Aussee-t, Ausztriában.

A felejthetetlen élményért köszönet az „Utazz busszal” csapatának.

Ajándékozzunk élményt: turistacsalogató gyöngyszemek Északkelet-Magyarországon
Kevésbé ismert, mégis különleges úti célokat ajánlunk, nem csak Valentin-napra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik