Virágzó vidékünk

Magyar népmesékbe öltözött Kecskemét új játszótere

A mozgás öröme mellett itt esztétikai élményben is részesülnek a gyermekek, nemcsak testük, de lelkük is mozgásteret kap.

Csodás Népmese játszóteret adtak át Kecskeméten, melyet a hunyadivárosi Hankovszky ligetbe álmodott meg Mikulás Ferenc, a kecskeméti rajzfilmstúdió vezetője. A Magyar népmesék vilá­gán alapuló játszóteret Kő Boldizsár tervezte, akinek nevéhez országos hírű meseparkok kötődnek, írja a baon.hu.

A játszótér a rajzfilmstúdió és a Természet Háza között kapott helyet.

Kincsünk és tanítónk a magyar népmese
Mindig azt mutatja meg magából, amire épp szükségünk van.

A mesekertek olyan egyedi tervezésű játszóterek, melyekben megtalálhatók a megszokott, az Európai Unió előírásainak megfelelő játékszerek, de művészi ruhába öltöztette azokat a tervező, mintegy történetté formálva őket – így a mozgás öröme mellett esztétikai élményben is részesülnek a gyermekek, nemcsak testük, de lelkük is mozgásteret kap. A játszótér hat népmesei elemekkel díszített játékot foglal magában, a kivitelezési munkálatok három hónapig tartottak.

Népmese játszótér Kecskeméten

Átadták Kecskemét mesés játszóterét. Részletek és fotók: http://bit.ly/31KgmBO

Közzétette: BAON Bács-Kiskun Megyei Online – 2019. június 19., szerda

A Magyar népmesék rajzfilmsorozat Mikulás Ferenc stúdióvezető ötlete alapján, 1980-tól 2012-ig futott a televízióban. A tervező, rendező, szakértő Jankovics Marcell volt. A Magyar népmesék felejthetetlen népmesei történeteket dolgoz fel ötletesen, és a mesék eredeti humorát egy kis képi humorral szövi át. Fontos volt az alkotók által kedvelt paraszti kultúra kincseinek megmentése is.

A Pannónia Filmstúdió egykori kecskeméti műtermének egyik legnagyobb sikere, mely a hazai rajzfilmgyártás aranykorából való.

Kiemelt kép: Youtube.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik