Virágzó vidékünk

Különleges fényekbe öltözik Debrecen

A természet mikrovilágába pillanthatunk be a csodás fényösvényen.

A Rescape, a nemzetközi hírű fényművészeti csoport, a Limelight Magyarországon egyedülálló tárlata első alkalommal Debrecenben tekinthető meg a virágkarnevált megelőzően augusztus 17-20. között, írja a haon.hu.

Az idei téma a természet és a technológia kapcsolata, így a fényinstallációk és vetítések az állatok, növények és az ember jelenlétét vizsgálják a természetben. Lélegző növények, a harmonikus együttélést szimbolizáló medveállatka és az ember jelenlétére megnyugvó fénylugas várják a látogatókat az idei Rescape fénytanösvényén.

Fotó: Limelight

A tárlat az installációk bemutatásán túl a Debreceni Egyetem homlokzatára készített 3D épületvetítéssel egészül ki. A videó mapping műalkotásnak köszönhetően egy együttműködéseken alapuló világ születésének lehetünk tanúi a Limelight csapata, a Limelight Academy Projection Mapping Masterclass révén. A megfigyelésen túl a helyszínre komponált zene segítségével még hatékonyabban átélhetjük a varázst.

Egy korábbi fényfestésük a Debreceni Egyetem homlokzatán:

Az Another Nature interaktív fényinstallációk alkotói a szemlélődés és a felfedezés élményének újraélésére hívják a látogatókat egy hat állomáson végigvezető fénytanösvényre, amelynek főszereplői mikroléptékből felnagyított növények, állatok és optikai jelenségek.

A 15 éves fényművészeti múlttal rendelkező, nemzetközi hírű Limelight 3D Projection Mapping csapata és a felfújható, óriás fényszobrokat, filmes és színházi látványelemeket tervező Koros Design alkotásaiban a természethez való kapcsolódás gesztusai köszönnek vissza: interaktív felfedező sétára invitálnak bennünket.

Fotó: Limelight

A flóra és fauna birodalmába lépve különös organizmusokkal találkozhatunk, testközelből tapasztalhatunk meg alapvető működési mechanizmusokat, és vizsgálhatunk olyan rejtett ökoszisztémákat, amelyeket egyébként észre sem veszünk.

Olyan virágkarnevál még nem volt Debrecenben, mint a mostani lesz
50. alkalommal vonulnak fel Debrecenben a színpompás virágkocsik.

Kiemelt kép: Instagram/limelight3dmapping

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik