Virágzó vidékünk

Verselő telefon várja a pilisi erdőben túrázókat

A „Hív az erdő” projekt egy régi, piros nyilvános készüléknek adott merőben új életet.

A kidobásra ítélt nyilvános készülék gombnyomásra verset mond bárkinek – éppen úgy, mint Örkény István „Ballada a költészet hatalmáról” című egypercesében, ráadásul pénzérmére sincs szükség a különleges élményhez  – írja az Utadon.hu.

A versmondó készüléket a pilisszentlászlói erdőszélen állították fel

Két helyi lokálpatrióta, Ambrus Ildikó és Katona Ádám által megálmodott projektben hasznavehetetlen tárgyaknak szeretnének új jelentést, funkciót adni úgy, hogy közben inspiratív módon felhívják a figyelmet környezetünkre és annak védelmére.

15 éve áll a műhelyünkben ez a régi, pénzbedobós telefonfülkéből származó piros készülék, de csak most ugrott be, hogy tegyünk bele egy kis számítógépet, állítsuk az erdőbe, és nézzük meg, ki hogyan kerül vele interakcióba. Mivel a Pilisben lakunk, rögtön egyértelmű volt, hogy az erdővel kapcsolatos verseket kell, hogy mondjon a telefon. Mindketten vágyunk rá, hogy adjunk valamit a környezetünknek és a közösségünknek, ezért rendszeresen veszünk részt helyi vagy távolabbi civil eseményeken, rendezvényeken, legtöbbször társadalmi munkában dolgozva. Fontos számunkra a lakóhelyünk, Pilisszentlászló, és úgy gondoljuk, ezzel a telefonnal egy kis extrát, meglepetést nyújt a falu az ide látogató turistáknak

– mesélte a projektet életre hívó, civilben informatikusként dolgozó Katona Ádám.

Forrás: Hív az erdő / Facebook

Még aprópénzre sincs szükség, a szolgáltatás ugyanis teljesen ingyenes, célja pedig az erdőben túrázók szórakoztatása.

Közzétette: Hív az erdő – 2019. szeptember 28., szombat

Címlapkép forrása: Facebook/Hív az erdő

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik