Virágzó vidékünk

Őszi színekben tündököl a „magyar Maldív-szigetek”

Magyarország talán egyik legszebb, de legkevésbé ismert csodája a Csepe-Szigetszentmiklós Kavicsbánya tavak tó- és szigetrendszere.

A madártávlatból édeninek látszó szigeteken több mint ötszáz ház épült fel, ezek közül a legtöbb horgásztanya és nyaraló, de a legfrissebb adatok szerint hetven család egész évben itt él.

A szigetvilág 166 hektáron terül el, ebből 106 hektárt foglal el a víz. A terület 87 százaléka közigazgatási szempontból Szigetszentmiklóshoz tartozik, a maradék 13 százalék, az északi csücsök csepeli.

A mesébe illő szigetcsoporthoz a napokban látogatott el Németh Levente fotós. A Sokszínű Vidék megkeresésére elmondta, jelenleg Budapesten él és keresi az új helyeket, amik jól nézhetnek ki drónnal.

A kutatáshoz általában a Google-térképet szoktam használni. Így volt ez a Kavicsos-tó esetében is. Láttam a térképen, hogy több ilyen kis sziget van a tavon. Rákerestem, hogy pontosan mi is ez, és kiderült, hogy a tó egy volt kavicsbánya helyén alkut ki. A hely a fővárostól nagyjából fél óra autóval, így könnyen elérhető

– mesélte.

A fényképész mindannyiunk nagy szerencséjére el is látogatott a helyszínre, és egészen szemet gyönyörködtető felvételeket készített az őszi színekben pompázó szigetcsoportról, vagy ahogy ő nevezi:

a magyar Maldív-szigetekről.

Fotó: Németh Levente
Fotó: Németh Levente
Fotó: Németh Levente

Németh Levente munkáiból korábban is bemutattunk már néhányat. A tehetséges fényképészt érdemes követni a Facebook- és Instagram-oldalán, ugyanis rendszeresen csodás képekkel jelentkezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik