Virágzó vidékünk

Ma újra kinyit az ország egyetlen vidámparkja

Hatvan éves az egykoron Lúdas Matyi nevét viselő debreceni intézmény.

Hatvan évvel ezelőtt, 1960. május elsején nyitotta meg kapuit először a debreceni Nagyerdőben az akkori nevén Lúdas Matyi Vidámpark, amely társadalmi munkával épült meg a vele összevont állatkerttel együtt – közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Gergely Sándor hozzátette: az elmúlt évtizedekben látogatók generációi nőttek fel örök élményeket szerezve a vidámparkban, amely a régió egyik meghatározó turisztikai-, szabadidős- és szórakoztató intézményévé nőtte ki magát.

A vidámpark és az állatkert a járványhelyzet miatt március 17. óta zárva tartott, de a járványügyi enyhítő rendelkezéseknek köszönhetően – a közegészségügyi intézkedések betartásával – az állatkert május 4-től már fogad újra látogatókat, a vidámparkban pedig a jubileumi szezon május 9-én kezdődik

– ismertette az igazgató.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Gergely Sándor közölte: a zárva tartás alatt alapos gépészeti karbantartást követően több játékelem külsőleg is megújult, hogy teljes pompájában köszöntse a szórakozni és kikapcsolódni vágyó nagyközönséget.

A nagy becsben őrzött ipartörténeti értékű lovasforgó békebeli paripái restaurálásukat követően újra régi pompájukban tündökölnek, de a családok egyik nagy kedvence, a kacsavonat is megszépülve várja visszatérő és új utasait.

A kor elvárásainak megfelelően a vidámpark tavaly több kényelmi szolgáltatást is bevezetett: immár online is megvásárolható az állatkerti és a vidámparki belépő is, illetve a park teljes területét ingyenes látogatói wifi-hálózat fedi le.

Az idei szezonban sem lesz hiány újdonságokból: az akrobatikus mozgásformák iránt érdeklődők már a nyitóhétvégén is próbára tehetik magukat a park legújabb attrakcióján, a négyszemélyes bungee-trambulin

– tájékoztatta a távirati irodát Nagy Gergely Sándor.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik