Virágzó vidékünk

Tárt karokkal várja a turistákat az újranyitott parajdi sóbánya

A bánya szabadtéri strandja is kinyithatna, erre azonban a kedvezőtlen időjárás miatt még nem került sor.

Három hónapos zárva tartás után szombaton kinyitott Erdélyben a parajdi sóbánya turisztikai részlege, melynek szombaton 150, vasárnap már 500 látogatója volt, írta a Székelyhon.

Néhány korlátozást vezetett be a bánya vezetősége,  így egyszerre legfeljebb 1200 ember tartózkodhat a kezelőbázison, a látogatási idő pedig nem haladhatja meg a kétórás időtartamot.

Turista menedék a kánikulában a parajdi sóbánya
A látogatóknak kialakított csarnok 120 méteres mélységben található.

A bánya 8 és 16 óra között fogadja a látogatókat, az utolsó busz 14.50-kor megy le a mélybe. A másfél méteres távolság betartása kötelező a látogatók számára, akárcsak a maszkviselés. Utóbbit azonban – lévén, hogy a legtöbben légzőszervi megbetegedések kezelése miatt mennek le – a sóbányában nem követelik meg, csak a buszon, a bánya folyósóin, illetve a kezelőbázisra vezető lépcsőkön, a mosdóban, valamint azokban a szűk terekben, ahol folyamatosan betartható a másfél méteres távolság.

A  látogatószám korlátozása ellenére a jegyárakat nem emelték, felnőttek hétköznap 30 lejért, gyerekek 20 lejért, hétvégén pedig 35, illetve 25 lejért válthatnak jegyet, és a bérletárak is változatlanok maradtak

– mondta a portálnak Seprődi Zoltán, a sóbánya vezérigazgatója.

A hétfőtől életbe lépett lazítások értelmében ugyan a bánya szabadtéri strandja is kinyithatna, erre azonban a kedvezőtlen időjárás miatt még nem kerül sor, de készen állnak a nyitásra. Amint megjön a strandidő, kinyitják a kapukat.

A fürdőhelyen a másfél méteres távolságtartás betartása lesz kötelező, a napágyakat is ennek megfelelően helyezték el, valamint 700-nál többen nem tartózkodhatnak egyszerre a strand területén. Utóbbi miatt a bérletek árusítását felfüggesztik, hogy ellenőrzés alatt tudják tartani látogatószámot.

Kiemelt kép: Facebook/Parajdi sóbánya

Soha nem lebegtek ennyien a parajdi sósfürdőben
Dübörög a turizmus az erdélyi településen. A sóbánya és a sósfürdő 2015-ben százezreket vonzott Parajdra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik