Virágzó vidékünk

Micimackó visz színt egy szegedi panelház szürkeségébe

Ismét egy lakóközösség felkérésére kezdett alkotni a graffitis, aki ezúttal a gyerekek kedvencét idézte meg.

A Szegedi graffiti dekor festés Facebook-oldalának üzemeltetője, a street art képviselője, aki az egyik első underground művész a városban, még az „ősidőkben” 1995-ben kezdett el fújni. Ma már a civil munkája és családi teendői mellett komoly dekorációs munkákat is vállal magánembereknek, cégeknek és lakóközösségeknek egyaránt.

Egy korábbi munkájáról már beszámoltunk, akkor a szegedi Makkosháza városrész egyik tízemeletes házára festett természetközeli képet madarakkal és borzokkal .

Zsoltot ismét felkérték egy hasonló panel kidekorálására.

A Gáspár Zoltán utcai lakók kerestek fel, ők találták ki, hogy legyen valami színes és szép rajz a falon, mert nagyon szét volt firkálva. Találkoztunk és megbeszéltük, hogy ha már a ház mellett van egy óvoda sok kisgyerekkel, biztosan örülnének egy mesefalnak

− mondta el a Sokszínű Vidéknek a művész, akitől azt is megkérdeztük, hogy várható-e folytatás a paneldzsungel színes, ötletes kidekorálására.

Konkrét felkérés még nem érkezett egy újabb panelház közösségétől, de remélem, hogy valami elindult és megszépülhetnek a panelek szürke falai

– említette Zsolt.

Mi is csatlakozunk Zsolthoz, hiszen minden művészi ötlet, alkotás színt visz és új impulzust ad az egysíkú panelházak között élő emberek mindennapjaiba.

Fecskék díszítik egy szegedi fűtőmű falát
Több mint 800 négyzetméternyi felületre kerültek fecskéket ábrázoló falfestmények.

Kiemelt fotó: Szeged graffiti dekor festés

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik