Virágzó vidékünk

Rejtélyes arcát mutatja Magyarország Gyilkos-tava

A Sokszínű Vidék korábban is közölt már riportot a hazánk szívében, Bakonybél közelében található tóról, mely szépségében vetekszik hargitai párjával. A Hubertlaki-tó, vagy más néven bakonyi Gyilkos-tó mesés szépségét csak kevesen ismerik az országban, pedig aki egyszer ellátogat a partjára, az örökre az emlékezetébe vési.

A mesterséges gáttal elzárt völgyben lévő tó nevét onnan kapta, hogy vízéből égerek nyújtóznak, megtörve a víztükröt, és emiatt nagyon hasonlít az erdélyi Gyilkos-tóhoz. Mindazonáltal korántsem kelt olyan kísérteties látványt, mint nagyobb rokona. Az égerek egy része még él, s fel nem adva a küzdelmet hajtásokat hoz, így a halott csonkok között még ott él a remény, a kísértetiesség helyett a nyugalom érzetét borítva a tájra.

A hazánkban egyedülálló látványról Leyer Péter természetfotós és kollégája, Spergel Dániel készített bámulatos légi- illetve földi felvételeket egyaránt a napokban.

A tó nyári szépségében tündököl, a táj zöldbe burkolózott körülötte, ami miatt még titokzatosabban fest.

Galéria
Fotó: Leyer Péter

A két fényképészt egyébként mindenképpen érdemes követni a Facebookon, mert rendszeresen csodás tájakról tesznek közzé felvételeket. Leyer Pétert ide kattintva, Spergel Dánielt pedig ide kattintva találják a közösségi oldalon.

Római-fürdő, a Bakony legvadregényesebb szurdoka
A látvány igazán lélegzetelállító.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik