Virágzó vidékünk

Győr a vizek és az életre kelt történelem városa

Aki először látogat Győrbe, azt érezheti, hogy ez a város egy kapu. A történelmi belvárosban bolyongva, a barokk házak között megnyílik a múlt és könnyen lehet, hogy egy nap is kevés egy kiadós, romantikus sétára. Megpróbálunk most egy kis útbaigazítással szolgálni!

A belvárosban magával ragadó és varázslatos az 1700-as években épült házak közt sétálni, felfedezni egy kis kávézót az egyik szűk utcácskában vagy épp a Széchenyi tér hangulatában fürdőzni a Bencés épületegyüttes vagy az Apátúr-ház szomszédságában. Különleges és példaértékű, ahogy ezeket a több száz éves házakat felújították. Akit érdekel az építészeti örökség, biztos, hogy egy egész napot képes lesz bolyongani, fotózni és emléktáblákat olvasgatni.

A város a Mosoni-Duna, a Rába és Rábca torkolatánál fekszik, így a történelmi utazásunkból egy pillanat alatt léphetünk tovább a természetbe. Felfedezhetjük a Rába-part belvárosi szakaszát, de ha kalandra vágyunk, akkor érdemes csónakot bérelni és túrázni egyet a Rábca vagy a Mosoni-Duna vizén.

Ha pedig a testi és lelki felfrissülés után a szellemnek is kedvezni szeretnénk, akkor Győrben a kultúra nagy termébe is több ajtó vezet. A Győri Nemzeti Színház, benne a világhírű balett társulat előadásai mellett egymást érik a kisebb, nagyobb események városszerte, legyen szó koncertekről, kiálltásokról vagy zenés, irodalmi programokról.

Hotelkapuból a belváros kapujába

„Pest megér egy estet” – csendül fel a sanzon refrénje, mi pedig Győrbe látogatva azt érezhetjük, hogy ez a város akár hármat is. Például egy őszi, hosszú hétvégét, amihez csak a megfelelő hajlékot kell megtalálnunk. Egy hotelt a belvárosban, ahonnan – maradva a hasonlatnál – azok a bizonyos kapuk kényelmesen elérhetőek és még Győr egyedi hangulatát is megőrizhetjük.

Kedvezményes ajánlatok Győrben

Foglaljon kedvezményes áron szállást Győr központjában, a sétálóutca elején és fedezze fel gyalogosan a barokk város látnivalóit! A belföldi élményekhez kedvezményes áron biztosítunk városnéző túrát, állatkerti és Rába Quelle Élményfürdő belépőt Önnek.

A Danubius Hotel Rába maradéktalanul megfelel ezeknek a feltételeknek. A hotel egy évszázados épületben várja vendégeit a kor követelményeit kielégítő szobakínálattal. Ha tehetünk egy javaslatot: bátran válasszák a magasabb szintek szobáit is, pazar a kilátás a városra. Az épület bejárata pedig lényegében a belváros egyik „főkapujára’ nyílik, a Baross Gábor útra, egy sétálóutcára, amely a belváros szívébe vezet. Ideális fészek idősebb, fiatalabb pároknak egy romantikus kiruccanásra, de baráti társaságoknak is, akik egy könnyed, győri szórakozásra vágynak.

Fotó: Danubius Hotels

Aki pedig egy tökéletes gasztronómiai élménnyel szeretné kezdeni győri kalandjait, ebédeljen és vacsorázzon is a Hotel Rába Belga Éttermében. Ugye mondanunk sem kell, hogy a névválasztásból már sejthető is, hogy milyen italkülönlegességek közül lehet választani. A belga sörök kedvelői biztos megtalálják a számításukat, de a „boroskás” vendékek sem fognak csalódni: a Pannonhalmi Apátság pincészetének kínálatából is csemegézhetnek.

Hagyomány és különleges csemegék az étlapon

A berendezés, a miliő illeszkedik a századelő történelmi hangulatához, egy-egy asztalnál hajlamosak vagyunk Mikszáth alakját keresni, ahogy egy papírra írja friss jegyzeteit egy-egy ízletes fogás után.

A kínálat tökéletesen vegyíti a sörözők, pubok ételeit, a vendéglők, éttermek kínálatával. Az étlapon megtalálható nagyanyáink csirkepaprikása, cigánypecsenye, bécsi borjúszelet, de konfitált marhapofa és bélszín is és a bárok hangulatát idéző hamburger. E sorok írója igyekszik felhagyni a nehéz vacsorákkal ezért választotta a fish and chipset, ami a Viktória-tavi fogassal, a friss sültkrumplival, citrommal és remulád mártással maga volt a könnyedség harmóniája.

És, hogy mi az, ami a közeljövőben Hajós András, Kőhalmi Zoltán előadóestjei, Péterfi Bori különleges színházi fellépése vagy épp a keményebb műfaj felől érkező Akela, Omen és a Pokolgép koncertjei mellett különleges programcsemege lehet az őszi napokon? Például egy Halloween a győri állatkertben. Esetleg egy látogatás a Püspökvár-Toronykilátóba.

Tekerjük körbe a várost

De egy győri látogatás kiválóan ötvözhető akár egy ausztriai vendégeskedéssel is, hiszen a hoteltől nem egészen 40 perc (pontosan 37) a hegyeshalmi határátkelő. Így akár több tételt is kipipálhatunk a bakancslistánkról egy kisalföldi hosszúhétvégén.

Végül pedig a környezetvédelem, a zöld programok és a rekreáció jegyében a vízitúra mellett tennénk még egy javaslatot azoknak, akik felfedeznék ezt a különleges várost. Biciklitúra.

Fotó: Danubius Hotels

Bizony, a városba érkező vendégeknek rögtön feltűnhet, hogy milyen sokan közlekednek itt kerékpárral. Nem véletlenül.  Ez a város ugyanis biztonságosan és gyorsan körbetekerhető, akár néhány perc alatt eljuthatunk a Széchenyi István Egyetem szomszédságába, ahol körbetekerhetjük a Mosoni-Duna holtágát, bringázhatunk a Püspökerdőben. A Danubius Hotel Rába étterme mellett pedig épp van egy GyőrBike kölcsönzőpont is.

Állítsanak össze bármilyen menüsort a programokból, egyben biztosak lehetünk: nem utoljára fognak ellátogatni Győrbe.

Szponzorált tartalom

A cikk a Danubius Hotels támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik